Трагедія у Карпатах та пожежі у Чорнобилі: еколог назвав головну причину

2 липня 2020, 12:45
В Україні не вміють гасити лісові пожежі, зазначив експерт.
Еколог вважає, що пожежі у Чорнобилі та трагедія у Карпатах сталися з вини влади – Повінь на Закарпатті
Пожежі у Чорнобилі та трагедія у Карпатах сталися з вини влади, вважає еколог / УНІАН

Головна причина трагедії з повенями у Карпатах, пожеж у Чорнобильській зоні (зона відчуження) та у Житомирській області – некомпетентна влада.

Зараз в Україні пожежі у лісах просто не вміють гасити, розповів еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко під час чату на Главреді.

Також співрозмовник навів приклад некомпетентної роботи українських депутатів.

"Для боротьби з лісовими пожежами необхідно відродити протипожежну авіацію; посадити лісгоспи на державне фінансування, щоб вони могли купити пожежні машини та найняти персонал для гасіння пожеж; відродити навчання лісників та пожежників методиці гасіння лісових пожеж, оскільки зараз це запущено...", – сказав він.

Співрозмовник додав, що після пожеж ліс відновлюється протягом 70-100 років, вогонь знищує багато тварин, рослинний покрив, забруднює повітря шкідливими речовинами.

"Некомпетентна влада – головна причина пожеж у Чорнобилі та Житомирській області, а також нинішньої трагедії з повенями у Карпатах", – заявив експерт.

Борейко зазначив, що лісники припинили складати протоколи за порушення пожежної безпеки.

читайте також"Вірте тим, хто говорить про катастрофу": еколог розкрив загрози пожеж у Чорнобильській зоні"...збільшення штрафів не завжди позитивно впливає на боротьбу з порушеннями. Коли штрафи були низькими, винуватці їх платили. Коли штрафи стали зависокими, винуватці сплачують 200 гривень судового збору та оскаржують їх у судах, часто виграючи суди...", – поділився співрозмовник.

Нагадаємо, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Львівській та Закарпатській областях у червні були повені, вони призвели до серйозних збитків.

Масштабні пожежі в Україні були у квітні – вогонь охопив частину Чорнобильської зони (зона відчуження) та Житомирської області. У результаті пожеж у зоні відчуження згоріли села та радянські бази відпочинку, а на Житомирщині знищено десятки будинків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти