"Поставки не падали": у Пентагоні зробили важливу заяву про надання снарядів Україні

22 листопада 2023, 07:25
194
США зможуть одночасно підтримувати і Україну, і Ізраїль. Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати Українській державі упродовж зими.
Военная помощь от США, спикер Пентагона Сабрина Сингх
у Пентагоні зробили важливу заяву про надання снарядів Україні/ колаж: Главред, фото: Міністерство оборони США, скрін

У Пентагоні спростували інформацію про те, що поставки потрібних Україні снарядів стандарту НАТО впали на 30%.

Прес-секретар Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу у вівторок, 21 листопада, відреагувала на статтю ABCNews, у якій зазначалося про скорочення поставок озброєння.

"Слухайте, я б так не стверджувала. Ми змогли забезпечувати Україну тим, що їй потрібно під час контрнаступу, і ми продовжуватимемо забезпечувати Україну під час зими", – наголосила речниця американського Міноборони.

відео дня

Вона зазначила, що Сполучені Штати зможуть одночасно підтримувати і Україну, і Ізраїль, щоб той міг захистити себе у війні з ХАМАС.

У той же час Сінгх наголосила, що Пентагону потрібна підтримка Конгресу, адже це єдиний спосіб продовжувати надавати допомогу Україні.

У Пентагоні впевнені в ефективному використання допомоги

Також Сабріна Сінгх наголосила, що у Пентагоні впевнені у ефективному використанні допомоги Україною.

"Ми впевнені, що допомога, яку ми надали Україні, справила позитивний вплив на перебіг бойових дій. Українські військові ефективно використовують це озброєння та техніку, і ми бачимо результати цього на полі бою", – зазначила вона.

Як приклад вона нагадала про ракетні системи HIMARS і комплекси протиповітряної оборони західного зразка, які застосовують українські військові.

Допомога Україні від США

Раніше видання ABC News опублікувало матеріал, у якому зазначалося, що поставки артилерійських снарядів стандарту НАТО в Україну скоротилися "більш ніж на 30%" з початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу в Газі минулого місяця.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про новий оборонний пакет від США. Захисники України отримають більше боєприпасів саме тоді, коли вони так потрібні на полі бою, наголосив український президент.

Після цього з’явилися деталі допомоги від Пентагону. Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила про те, що Америка не може дозволити Україні програти війну з Росією через те, що їй не вистачить грошей.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти