Близько 70% проектів фонду Favbet Foundation спрямовані на допомогу ЗСУ

19 січня 2024, 19:28
2787
Близько 70% коштів благодійного фонду Favbet Foundation наразі спрямовуються на допомогу ЗСУ, а 30% - на підтримку освітніх, соціальних, спортивних проектів, а також на допомогу постраждалим від війни та ВПО.
Близько 70% проектів фонду Favbet Foundation спрямовані на допомогу ЗСУ

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю Forbes.

"Військові мають бути на першому місці. Favbet Foundation займається автівками та дронами - саме їх найчастіше запитують українські військові. На фронті це витратні матеріали, які часто втрачаються під час виконання бойових завдань, тому потреба в них є постійно. Те ж саме стосується систем зв’язку й іншого високотехнологічного обладнання", - говориться в статті.

Сумарна допомога ЗСУ та іншим Силам оборони за сприяння Favbet Foundation вже становить понад 210 млн грн. Це понад 260 автомобілів та 130 дронів різного типу, в тому числі ударного.

відео дня

На початку великої війни Favbet Foundation перерозподілив майже всі проєкти таким чином, щоб вони працювали на допомогу ЗСУ. Наразі підтримка Сил оборони перетворилася на системну роботу мілітарі-хаба, а гуманітарні ініціативи сфокусували на програмах освітнього та спортивного розвитку дітей і підлітків.

"Не забувайте про базові потреби постраждалих від війни та переселенців. Гуманітарна катастрофа, спричинена підривом Каховської ГЕС, показала, наскільки важливо українцям швидко об’єднуватися й допомагати одне одному. Допомога херсонцям надходила звідусіль, у тому числі з інших країн", - йдеться в статті.

Фавбет

Фавбет
Фавбет

У перші дні після підриву дамби співробітники фонду привезли до Херсона два буси з трьома тоннами питної води та тонною медичних засобів.

"Ми спрямували 5 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС, підтримавши збір "Допоможемо рятувальникам" платформи UNITED24", - зазначається в статті.

Ще в перші тижні повномасштабної війни Favbet Foundation відкрив Центр адаптації для переселенців із України в Загребі (Хорватія) для надання психологічної підтримки та гуманітарної допомоги українцям. Влітку фонд організував навчальний процес для дітей і дорослих переселенців із безкоштовними курсами різних напрямів. Також тут надають юридичну підтримку.

У межах проекту "Клуб супергероїв" фонд запустив ініціативу "Сильніші разом", яка допомагає дітям розкривати свої суперздібності у спорті. Завдяки цьому десятки дівчат і хлопців із родин переселенців та військовослужбовців отримали можливість безкоштовно тренуватись і щодня ставати кращою версією себе.

Також разом із партнерами Code Club Україна Favbet Foundation започаткував проект IT Kids, щоб навчити основам інформаційних технологій сотні українських дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти