Полковник СБУ пояснив, чому Путін в обстрілі Харкова повторює помилку Гітлера

15 квітня 2024, 12:26
Михайло Притула нагадав, як Гітлер безуспішно намагався уряд Великої Британії піти на поступки регулярними обстрілами Лондона ракетами серії "Фау".
Путин, Притула
Як каже Михайло Притула, диктатор Путін повторює помилку Гітлера / колаж Главред, скріншоти з відео

Російський диктатор Володимир Путін, коли віддає накази про жорстокі обстріли Харкова, робить таку ж саму помилку, що й німецький диктатор Адольф Гітлер під час Другої світової війни. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

"У Путіна колись був колега - звали його Адольф Алоїзович Шикельгрубер (Адольф Гітлер, - Главред). Цей колега, Шикельгрубер, зробив ту саму помилку, якої зараз припустився Путін. Він намагався знищити ракетами великі міста, щоб змусити своїх супротивників піти з ним на переговори і поступитися територіями", - говорить він.

Він нагадав, як Гітлер безуспішно намагався змусити британський уряд на чолі з Вінстоном Черчиллем піти на поступки регулярними обстрілами Лондона ракетами серії "Фау".

відео дня

"У 1944-1945 роках Гітлер випустив по Лондону приблизно 30 тисяч ракет із боєголовками по 1000 кілограмів. Вони називалися Фау-1 і Фау-2. Щільність вогню тоді була вдвічі вищою за атаки Путіна. Але жодних результатів не було. Навпаки, доля Адольфа Алоїзовича Шикельгрубера була такою, що він став злим генієм історії", - сказав він.

Хто такий Михайло Притула

Михайло Притула - військовий експерт, полковник запасу Служби безпеки України у відставці. Колишній президент фонду Право народу.

Працював у Центральному апараті СБУ.

У 2004 році брав активну участь у Помаранчевій революції. Після цього працював начальником Управління внутрішньої безпеки спочатку в Луганській, а пізніше в Дніпропетровській області.

Удари РФ по Харкову - подробиці

Нагадаємо, вдень 11 квітня, у Харкові прогриміли потужні вибухи. Окупанти атакували місто ракетами. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив "приліт", а після нього в місті сталося ще кілька вибухів.

Також мер Харкова Ігор Терехов розповів про наслідки російської атаки 11 квітня. Окупанти завдали ударів по енергетичній інфраструктурі міста, що призвело до складної ситуації з електропостачанням. Унаслідок атаки є руйнування будинків.

Окрім цього, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що відбулося щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі Харкова та області. На щастя, постраждалих немає.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти