"Поховала на подвір’ї, сама відмивала його кров": жителька Київщини розповіла, як орки вбили її сина

15 квітня 2022, 13:04
Коли російські окупанти прийшли в село, одразу почали розстрілювати мирних мешканців.
'Поховала на подвір’ї, сама відмивала його кров': жителька Київщини розповіла, як орки вбили її сина
Жителька Київщини розповіла, як окупанти вбили її сина/ Скрін з відео

У село Гребельки на Київщині російські загарбники вторглися 3 березня. Вони одразу почали розстрілювати мирних мешканців. Місцева жителька Надія розповіла, що окупанти вбили одного її сина і поранили другого.

Щоб поховати сина, жінка сама копала йому могилу просто на подвір’ї. Свою історію пані Надія розповіла журналістам проєкту "Український свідок".

За її словами, по селу йшла колона з танків, які згодом оточили населений пункт. Окупанти постійно стріляли. Потім вони дійшли і до будинку пані Надії, де вона жила з двома синами.

"Олег пішов гріти чай, на кухні стоїть. А Володя каже: "Он, ідуть!". Як тільки Володя це сказав, чую автомат тільки "бу-бу-бу-бу-бу". Я кричу "лягайте" – і сама упала. Кажу, "Володю, відбігай від дверей", а він каже: "У мене ноги відняло", – розповідає жінка.

Володимир загинув на місці. Олег вижив, проте отримав важкі поранення у плечі.

Після розстрілу чоловіків окупанти обшукали будинок пані Надії – перевіряли, чи там ще когось немає.

Потім жінка сама відмивала в будинку кров свого вбитого сина і поховала його в себе на подвір'ї. Тепер пані Надія чекає нагоди, щоб поховати сина "по-людськи".

Нагадаємо, що усі вбивства цивільних є воєнними злочинами. Такі вчинки є порушенням міжнародних прав, прав людини та будь-яких моральних норм.

Раніше повідомлялося, що житель Бучі 42-річний Олександр Чикмарьов в одну мить втратив усю сім’ю. Дружину Маргариту і двох синів – 5-річного Клима та 10-річного Матвія – розстріляли окупанти, коли вони намагалися евакуюватися з Бучі.

Також раніше повідомлялося, що окупанти розстріляли українського бійця, але йому вдалося вижити. Хлопець з кулею в серці ішов дві доби, поки добрався до найближчого села, з якого його переправили до лікарні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти