"Подумайте про свою репутацію": у Зеленського розкритикували Червоний Хрест через бездіяльність

15 серпня 2022, 12:43оновлено 15 серпня 2022, 14:10
Подоляк закликав Червоний Хрест втрутитись у проведення "трибуналу" над українськими воїнами.
суд на военными в Мариуполе
У Маріуполі хочуть провести трибунал над українськими військовими / Колаж фото Reuters, Маріупольська міськрада

Окупанти планують провести у Маріуполі так званий "трибунал" над українськими захисниками з Азовсталі, які нині перебувають у полоні. Україна закликала Червоний Хрест втрутитись у це і "нарешті згадати про своє призначення". Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він акцентував увагу на тому, що українські воїни захищали свою країну, тому їхні дії були законними. Подоляк порадив Червоному Хресту подумати про свою репутацію.

"Всі військовополонені, зокрема, захисники "Азовсталі", є комбатантами, які на законних підставах захищали свою країну. Тому "маріупольські клітки" - це офіційний військовий злочин Росії. Пора Міжнародному комітету Червоного Хреста і президенту МКЧХ Пітеру Маруреру нарешті згадати про своє призначення і подумати про свою репутацію", - написав він.

"Трибунал" над українськими військовими

Нагадаємо, Верховний суд РФ 2 серпня визнав полк "Азов" нібито "терористичною організацією". Засідання проходило в закритому режимі на вимогу місцевої Генпрокуратури. У суді оголосили, що рішення має бути виконане негайно.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що полоненим українцям тепер загрожує серйозна небезпека, бо існує загроза, що їх можуть безжально стратити чи засудити до довічного позбавлення волі.

Екскомандир полку "Азов" Максим Жорін заявив, що РФ почала готуватися до суду над полоненими азовцями. За його даними, за кілька діб після виходу з Азовсталі у Маріуполі, все керівництво полку "Азов", яке було на заводі, вивезли у Москву - командира та всіх його заступників. Після цього з ними не було можливості встановити якийсь зв'язок. Також невідомо, у якому стані вони перебувають та як до них ставляться.

Згодом стало відомо, що окупанти встановлюють залізні клітки на сцені камерної філармонії у Маріуполі. Саме там вони хочуть провести так званий "трибунал" над українськими воїнами. Мер Маріуполя Вадим Бойченко вважає, що окупанти можуть влаштувати "трибунал" у День незалежності України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти