Підготовка вторгнення РФ в Україну: у Путіна "перевели стрілки" на США

21 листопада 2021, 14:33
У Кремлі не виключають ймовірності провокацій між РФ і Україною.
армія, військові, солдати, війська, рф, Росія
Російську армію перекидають до кордону України / Facebook/mod.mil. rus

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував інформацію про підготовку ймовірного вторгнення РФ в Україну.

В ефірі росТБ він підкреслив, що Захід заявами про можливу підготовку російського вторгнення в Україну нібито штучно нагнітає істерику.

При цьому в Кремлі не виключають ймовірності провокацій у цьому зв'язку.

"Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнали свої збройні сили з-за океану. Тобто, Сполучені Штати Америки", - продовжив Пєсков.

Він зауважив, що така поведінка "не зовсім логічна і не зовсім пристойна".

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив про те, що Росія готує вторгнення в Україну на кінець січня-початок лютого: вона планує завдавати ударів через сусідню Білорусь, по східних областях та Одесі.

читайте також"Стіна" на кордоні з РФ і Білоруссю і вогнева відсіч: Україна вводить ешелонне прикриття

Атака, яку готує Росія, заявив глава військової розвідки, буде набагато руйнівнішою, ніж будь-що раніше у війні на Донбасі.

Раніше про те, що війська РФ знову концентруються на кордоні з Україною, в жовтні повідомило видання The Washington Post. Крім того, Politico оприлюднило супутникові фотографії, де нібито помітно, що Росія знову стягує війська.

Однак в українській розвідці заспокоювали, що стежать за всіма переміщеннями окупаційних сил. За їхніми даними, російських військ на кордоні не стало більше. Секретар РНБО Олексій Данилов навіть назвав інформацію "свідомою дезінформацією".

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти