Під Алчевськом "руський мир" перетворив водосховище на пустелю

7 вересня 2020, 18:18оновлено 7 вересня 2020, 19:04
Земля потріскалася від спеки та нестачі вологи.
посуха, солончаки
Руський мир перетворює Донбас на пустелю / Reuters

В окупованому Алчевську Луганської області висохло Ісаківське водосховище, його територія перетворилася на пустелю .

Відео кричущої екологічної катастрофи опублікував в Telegram журналіст, донеччанин в Тристоронній контактній групі Денис Казанський.

У ролику демонструється, як чоловік йде по висохлої землі, на якій утворилися глибокі тріщини від спеки і відсутності вологи.

За словами місцевих жителів, раніше озеро в Алчевську було повноводним, в ньому купалися люди. Журналіст додає, що раніше в Ісаківське водосховище відкачували воду із закритих шахт.

"Тепер водовідлив припинили, насоси вкрали і все висохло. Руський мир перетворює Донбас на пустелю", - додав він.

Про зникнення Ісаковського озера ще на початку літа повідомляли телеканали бойовиків. Також практично повністю висохла річка Лозова.

читайте такожПодають воду два рази в день: у Криму посилюється посуха Зникнення водойм відбувається через зупинку шахт Романовська і Вергелевська. Вода з шахт, яка раніше наповнювала річки, тепер йде під землю.

Бойовики обіцяли запустити насоси для відкачування води, щоб поповнити запас в річці Біла, що впадає у водосховище. Однак поки цією проблемою ніхто не зайнявся, а жителі вже щосили твердять про екологічну катастрофу в регіоні.

Засуха в Криму:

  • Колишній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабин заявив про те, що Москва готова заплатити за воду на півострів. За його словами, Росія готова дати хабар в розмірі 1-2 мільярдів доларів чиновникам для забезпечення подачі води до Криму.

  • Перший президент України, глава делегації Києва в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що не виключає відновлення подачі прісної води на територію тимчасово окупованого Росією Криму. За словами політика, така можливість повинна бути передбачена тільки для пересічних жителів півострова в разі катастрофічної потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти