Чому Литва позбавила Шарія прав політичного біженця - відповідь юриста

1 червня 2021, 08:15оновлено 2 червня 2021, 18:06
У Литовської влади було повне право позбавити скандального блогера Анатолія Шарія статусу політичного біженця, отриманого ним багато років тому.
Шарій
Анатолій Шарій / скріншот з відео

Влада Литви оголосила скандально відомого блогера Анатолія Шарія персоною нон грата і позбавили його статусу "політичного біженця", оскільки він як мінімум з 2017 року не проживає в цій прибалтійській державі. Таку думку в коментарі агентству Укрінформ висловив російський юрист Марк Фейгін.

Адвокат зазначив, що він разом з литовськими колегами за останні шість місяців неодноразово звертався до Департаменту міграційної служби Литви з приводу "цього персонажа".

Суть звернень полягала в тому, що, згідно із законами ЄС, людина повинна проживати в країні, яка дала йому політичний притулок. У той же час за даними російського юриста, Шарій не проживав ні по одному з наданих їм литовських адрес.

"Відповідні документи ми відправили в департамент. І там почали розслідування, в ході якого з'ясувалося, що після 2017 року Шарій в Литві не проживав, що вже є порушенням відповідної Конвенції", – підсумував Фейгін.

читайте такожМін'юст вирішив через суд "добити" партію Шарія

Анатолій Шарій - про що раніше повідомлялося:

  • Блогера Анатолія Шарія, якого українські правоохоронці підозрюють у вчиненні державної зради, 25 лютого було оголошено в розшук.
  • 16 лютого Шарію оголосили про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян. За твердженнями слідчих, скандальний блогер, який проживає в Іспанії, діяв проти національної безпеки України в інформаційній сфері.
  • Стало відомо, що офіс генпрокурора готує документи на екстрадицію Шарія з Іспанії, а також оголошення його в розшук по лінії Інтерполу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти