"Очікують посилення морозів": у Силах оборони розповіли, що з ворожими кораблями в морі

17 грудня 2023, 11:48
Речник Сил оборони Півдня України Гуменюк підкреслила, що загроза обстрілу України залишається, оскільки ракетоносії РФ споряджені і можуть бути застосовані.
Флот, Гуменюк
Ймовірно, ворожі кораблі очікують посилення морозів - Наталія Гуменюк / колаж Главред, фото Атеш, скріншоти з відео

Флот країни-агресора РФ в акваторії Чорного та Азовського морів не такий активний, як минулої зими ‒ ймовірно, окупанти чекають сильних морозів. Про це повідомила речник Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону.

"У минулому грудні вони були дещо активніше в морі. Але вони можуть просто накопичувати цей потенціал і використовувати їх навіть з тієї відстані, на яку вони зараз відтіснені. Тому що ракети типу "Калібр" з морського базування можуть стартувати на відстань 2,5 тисячі кілометрів", - сказала вона.

Однак потім Гуменюк підкреслила, що загроза залишається, оскільки ракетоносії споряджені і можуть бути застосовані.

відео дня

"Цілком ймовірно, що вони очікують посилення морозів", - припускає офіцер.

Гуменюк також додала, що станом на ранок неділі, 17 грудня, ворожих ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях немає ‒ вони вже кілька тижнів не виходили на бойове чергування.

"При чому ворожі кораблі досить істотно притиснуті саме до історичної Росії, до тих берегів, тяжіють до Новоросійська. У зону, яку вони раніше патрулювали, північніше, західніше, вони не наважуються виходити", ‒ підсумувала Гуменюк.

Кораблі Росії в Чорному морі

У Військово-морських силах України заявили, що ЗСУ знищили 15 кораблів окупантів Росії, ще майже стільки ж пошкодили. Речник ВМС Дмитро Плетенчук сказав, що росіяни прибрали з Чорного моря ракетоносії, якими могли б бити по Україні.

Росія зараз не може запускати ракети з кораблів з Чорного моря через негоду, сказав Дмитро Плетенчук. При цьому він нагадав, що ракетоносії перебазовані в Новоросійськ подалі від ударів української армії.

У Британії дізналися про плани Росії з питань блокади української торгівлі в Чорному морі. Як вважають в розвідці Міністерства оборони Великобританії, росіяни відмовляться від таких дій, оскільки бояться втратити свої кораблі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти