Остін після зустрічі із Зеленським прокоментував позицію США: що буде далі

20 листопада 2023, 18:26
718
Міністр оборони США приїхав з візитом в Україну і провів переговори з лідерами уряду.
Остін після зустрічі із Зеленським прокоментував позицію США
Остін після зустрічі із Зеленським прокоментував позицію США / колаж: Главред, фото: Твіттер Ллойд Остін

Сьогодні, 20 листопада, в Україну прибув Міністр оборони США Ллойд Остін. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Остін попередив, що приїхав до Києва для того, щоб передати важливе повідомлення і зустрітися з українськими лідерами.

Також візит Остіна в Україну прокоментувало Міністерство оборони у своєму прес-релізі. Там повідомили, що мають відбутися бесіди про подальше стратегічне партнерство США та України, а також про надання необхідних бойових можливостей не лише на зимовий період, а й загалом для захисту від російських загроз.

відео дня

Увечері 20 листопада Остін також прокоментував результат свого візиту і обнадіяв позитивним підтвердженням подальшого партнерства:

Для мене було честю зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським сьогодні в Києві, щоб підтвердити тверду підтримку України з боку США. Ми, разом з нашими союзниками і партнерами, продовжимо підтримувати нагальні і довгострокові бойові потреби України.

Остін прокоментував візит в Україну
Остін прокоментував візит в Україну / фото: скріншот Твіттер

Допомога США Україні

Нагадаємо, Палата представників США схвалила проект про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні і Ізраїлю. Законопроект спікера Майка Джонсона був прийнятий, щоб запобігти "Шатдаун".

Незважаючи на думку адміністрації Байдена і українського уряду про вкрай важливий приплив зброї, військова допомога Вашингтона стала під сумніви. Конгрес зможе завершити переговори і прийняти рішення про новий пакет допомоги не раніше середини грудня.

Також під час приїзду до Києва Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон продовжить постачати Україні далекобійне озброєння і артснаряди "принаймні, протягом деякого часу".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти