Допомога Україні від США опинилася під загрозою: її можуть відкласти до грудня

17 листопада 2023, 15:53оновлено 17 листопада 2023, 16:25
142
Нова військова допомога Америки для України ризикує бути відкладеною ще на місяць, якщо не довше.
Допомога Україні від США опинилася під загрозою
Допомога Україні від США опинилася під загрозою / колаж: Главред, фото: Офіс президента, Flickr

Незважаючи на думку адміністрації Байдена та українського уряду про вкрай важливе надходження зброї, військова допомога Вашингтона стала під сумніви. Про це повідомляють у редакції Bloomberg.

У Конгресі ведуться важкі переговори прихильників України про надання пакету допомоги, доля якого залежить від партійної боротьби і нині не входить в число обов'язкових законопроектів, які спонукають до швидких дій.

Конгрес зможе завершити переговори і прийняти рішення про новий пакет допомоги не раніше середини грудня. На той момент пройде вже майже два місяці з моменту запиту Байденом 61 мільярда доларів для України.

відео дня

Також в Міністерстві оборони США повідомляється, що сенатори двох партій будуть домовлятися і голосувати про допомогу, враховуючи прикордонну політику, тільки після повернення до Вашингтона після Дня Подяки в кінці листопада.

При цьому демократ штату Делавер, який має тісні зв'язки з Байденом, закликає до переговорів наступного тижня, адже "в українців закінчується паливо, зброя і боєприпаси".

У міру того як конфлікт затягується на третій рік, колись широка підтримка України дає тріщини. Протистояння республіканців і вимоги прихильників погрожують відсунути розгляд у Конгресі питання про виділення чергового траншу боєприпасів і озброєнь на новий рік, - повідомляє Bloomberg.

У США проблеми з допомогою для України

16 листопада президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю, щоб уникнути шатдауну, повідомляє Білий дім. Байден підписав законопроєкт за день до можливого шатдауну.

Також в інтерв'ю Главреду політичний експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк розповів, з чим пов'язана зміна настроїв щодо України в США серед республіканців.

Водночас президент США Джо Байден пояснив громадянам своєї країни - чому необхідно підтримувати Україну та Ізраїль. Про це він написав на своїй сторінці в сервісі мікроблогів X (колишній Twitter). Він зазначив, що успіх Києва та Єрусалима "життєво важливий для національної безпеки" США.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти