США пообіцяли Україні подальшу поставку зброї з деяким застереженням - WP

20 листопада 2023, 18:04
1588
Вашингтон цікавиться стратегією ЗСУ на зимовий період.
Ллойд Остін, українські військові
У США не можуть домовитися про фінансування майбутніх пакетів допомоги Україні / ua.depositphotos.com, 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Під час сьогоднішнього приїзду до Києва міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон продовжить постачати Україні далекобійне озброєння і артснаряди "принаймні, протягом деякого часу".

На таке застереження глави Пентагону звернули увагу кореспонденти The Washington Post. В цілому, пише видання, візит Остіна повинен дати сигнал того, що конфлікт в Ізраїлі не підірве підтримку Америкою України.

Повідомляється, що українське військово-політичне керівництво все більше хвилюється, що увага громадськості різко перемкнулась на Ізраїль, а також перспектив спроби деякими політиками і країнами схилити Зеленського до "мирних переговорів" з Росією.

відео дня

Джерело WP в Пентагоні перед приїздом Остіна в Україну заявило, що Ізраїль і Україна стикаються з різними видами боротьби, хоча за деякою номенклатурою запитуваного урядами озброєння у США "є збіги".

США також чекають від зустрічі Остіна з високопоставленими українськими особами більше подробиць про стратегію ЗСУ на зимовий період.

Приїзд Остіна в Україну та підтримка США

Сьогодні, 20 листопада, до столиці України Києва прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Пентагон у прес-релізі повідомив, що під час візиту Остін підкреслить постійну прихильність США надавати Україні допомогу з безпеки, необхідну для захисту від російської агресії, а також обговорить довгострокове бачення майбутнього військових сил України.

Приїзд Остіна відбувся на тлі фактичного розколу між законодавцями США щодо забезпечення подальшої підтримки України грошима і зброєю.

Після довгих "дебатів" між Білим домом і Конгресом останній все ж схвалив проект фінансування без допомоги України. Байден його підписав, щоб уникнути "шатдауна".

Разом з тим, за даними ЗМІ, Конгрес зможе схвалити нову допомогу для України в середині грудня. Прихильники України ведуть важку боротьбу.

Тим часом у ЗСУ закінчується паливо, зброя та боєприпаси. Тому Вашингтон перейшов на "дозоване" надання усіх наступних пакетів допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти