Засліпити артилерію РФ: Зеленський доручив створити нову систему боротьби з БПЛА

14 лютого 2024, 18:16оновлено 15 лютого, 18:52
Президент дав доручення створити комплексну систему для об'єднання армії з промисловістю.
Зеленський
Володимир Зеленський доручив посилити боротьбу з дронами РФ / Колаж: Главред, Фото: ОП, Defence-ua

Боротьбі з російськими розвідувальними дронами було присвячено нараду президента Володимира Зеленського з членами Кабінету міністрів, військовими та представниками оборонно-промислового комплексу.

Дрони Орлан або ZALA над лінією фронту - "очі" ворожої артилерії та ударних безпілотників, наголосив у Telegram глава держави.

"В Україні є рішення, як їх засліпити. Потрібно впроваджувати системний підхід, від ідентифікації до ефективного застосування РЕБ і засобів ураження", - зазначив він.

відео дня

Президент дав доручення створити комплексну систему для об'єднання армії з промисловістю. При цьому виробники мають чітко знати потреби фронту, а армія - виробничі можливості по всій Україні.

"Фронту необхідна швидка реакція на виклики та загрози. Ми маємо робити все, щоб захистити найголовніше, що в нас є на полі бою - життя наших воїнів", - додав Зеленський.

Безпілотники на полі бою

Раніше повідомлялося про те, що президент Володимир Зеленський доручив створити Сили безпілотних систем ЗСУ. Забезпеченням реалізації цього доручення повинні будуть зайнятися Кабмін і Генштаб.

Пізніше в Міноборони пояснили, навіщо створили Сили безпілотних систем. Заступник глави Міноборони Олександр Павлюк сказав, що максимально створюють можливості для збільшення обсягів виробництва дронів і направлення їх у війська.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про те, що роль дронів у війні з Росією збільшується щодня. За його словами, зростає кількість їх використання з обох сторін.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти