Окупанти влаштували терор жителям Херсонщини: намагаються змусити їх виїхати з області

31 жовтня 2022, 08:26
376
Загарбники лякають місцеве населення ракетними ударами, відключають їм електроенергію, воду та інтернет.
Российские военные, Херсон
Окупанти влаштували терор жителям Херсонщини/ Мінобороны РФ, Суспільне

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини влаштовують терор для місцевого населення. Вони намагаються створити умови, які непридатні для проживання людей, щоб змусити їх "евакуюватися" з області.

Загарбники відключають місцевим жителям електрику, воду й доступ до мережі Інтернет. Також вони шантажують людей, переконуючи їх, що українські воїни нібито будуть бити по них ракетами. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

У той же час самі росіяни вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби. Вони змушують місцевих підприємців швидко продати усі свої товари, а потім закривають магазини і ринки.

"Водночас, підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки", – йдеться у повідомленні.

Наступ ЗСУ на Херсонщині

Раніше повідомлялося, що українські військові за добу знищили 3 ворожих склади боєприпасів та понад 3 десятки окупантів. Склади були знищені в Бериславському і Миколаївському районах. На Південнобузькому напрямку ситуація складна, але перебуває під повним контролем ЗСУ.

Нагадаємо, російські загарбники втекли геть із Чорнобаївки на Херсонщині. З аеродрому, на якому вони дислокувалися, окупанти забрали усю свою техніку. Про це свідчать нові супутникові знімки. Це вперше від початку окупації Херсонщини загарбники лишають свої позиції на аеродромі у Чорнобаївці. Раніше вони не йшли звідти навіть після атак ЗСУ.

Також повідомлялося, що російські окупанти намагаються "евакуюватися" з Херсонської області через потужний контрнаступ ЗСУ. Вони хочуть переправити артилерійські установки з правого берега Дніпра на Херсонщині.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти