Окупанти незаконно пов'язали 120 кримських татар

12 січня 2021, 19:34
Українців затримали, аби не допустити їхньої присутності на судовому засіданні у справі Хізб ут-Тахрір.
Меджліс, прапор, татари, Крим
Окупанти затримали 120 кримських татар / novostimira.com.ua

Сьогодні окупанти анексованого Криму незаконно затримали 120 представників кримськотатарського народу. Це сталося під виглядом перевірок документів і автомобілів, повідомляється на сайті МЗС України.

У відомстві підкреслили, що українців затримали, щоб не допустити їхньої присутності на судовому засіданні у справі Хізб ут-Тахрір, яке відбулося вранці 12 січня в російському Ростові-на-Дону.

"Встановлено, що ввечері 11 січня під виглядом перевірок документів і автомобілів 120 представників кримськотатарського народу фактично були незаконно затримані окупаційними "правоохоронцями" з метою недопущення їх присутності в судовому засіданні у справі Хізб ут-Тахрір, яке відбулося сьогодні вранці в Ростові-на Дону", – сказано в повідомленні.

читайте такожОбмін полоненими: Джемілєв розповів, чому кримські татари можуть відмовитися від участі

Головне управління поліції Криму відкрило кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до п'яти років в'язниці.

Довідка. Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі-міжнародна Ісламська політична партія, заснована в 1953 році в Східному Єрусалимі суддею місцевого шаріатського Апеляційного суду Такіюддін ан-Набхані, передає Вікіпедія.

Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі визнана терористичною організацією в Росії та Казахстані. Також члени партії переслідуються в деяких країнах Середньої Азії.

У Німеччині діяльність організації також була заборонена за невизнання Ізраїлю, проте ця заборона стосується тільки публічної діяльності партії. Німецькі правоохоронні органи не переслідують членів Хізб ут-Тахрір.

У всіх інших країнах Європи та Америки партія діє легально і публічно.

  • Як повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський заявив, що влада робить все можливе, щоб над окупованим росіянами Кримом піднявся український прапор. За словами глави держави, повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Крім того, він зазначив, що Крим не буде "розмінною монетою" з РФ в питанні завершення конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти