Полювання на літаки РФ: бригадний генерал назвав головне завдання для F-16 ЗСУ

9 червня 2024, 20:06
383
Не варто сприймати передачу ЗСУ винищувачів F-16 як панацею, каже Сергій Голубцов.
Україна, F-16
У ЗСУ назвали пріоритетне завдання для F-16 / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов прокоментував ситуацію навколо передачі Україні літаків F-16.

Як підкреслив він в інтерв'ю Радіо Свобода, не варто сприймати передачу ЗСУ винищувачів F-16 як панацею.

"Ми прекрасно розуміємо, що одним літаком завоювати перевагу в повітрі буде важко. Це буде комплекс, поряд із використанням і засобів РЕБ, і радіотехнічних засобів виявлення", - упевнений український воєначальник.

відео дня

Він пояснив, що також у комплексі передбачається використання систем ППО Patriot.

"Якщо це все в комплексі використовувати, обізнаність льотчика в повітрі про наземну і повітряну обстановку завдяки Link 16 [військова мережа обміну інформацією фактично в режимі реального часу], завдяки обміну інформацією між наземними і повітряними пунктами, я думаю, нам вдасться, по-перше, відігнати подалі від лінії бойового зіткнення ті літаки, які скидають КАБи. Це може бути. Вони підходять занадто близько і будуть у зоні ураження", - уточнив співрозмовник.

За його словами, якщо вдасться "розбратися" з цими літаками, то наступним етапом буде "полювання за літаками прикриття" - Су-35.

"Якщо вдасться їх відігнати хоча б ще на 30-50 км подалі, це можна буде вважати вже моментом перелому і завоюванням, якщо не переваги, то паритету в повітряному просторі", - додав Голубцов.

Радіо Свобода

Інтернет-видання і радіостанція, що позиціонує себе як приватний некомерційний інформаційно-новинний засіб масової інформації. Фінансується Конгресом США. Її загальна аудиторія становить 35 млн слухачів. Робота українського відділу Радіо Свобода розпочалася у квітні 1954 року.

Передача Україні F-16 - останні новини за темою

Данія, Норвегія, Нідерланди та Бельгія цього літа планують відправити до Києва понад 60 літаків F-16 американського виробництва.

31 травня прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що датські винищувачі F-16 незабаром доставлять в Україну.

Бельгія поставить Україні 30 своїх винищувачів F-16 до 2028 року. Перші літаки мають бути поставлені вже до кінця року. Про це заявила міністр закордонних справ Хаджа Лабіб.

Міністр оборони країни Кайса Оллонгрен повідомила, що Україна зможе використовувати надані Нідерландами винищувачі F-16 для нанесення ударів по цілях на території країни-агресора Росії.

Полювання на літаки РФ: бригадний генерал назвав головне завдання для F-16 ЗСУ
/ Инфографика: Главред

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти