Odesa Economic Revival forum 2024: представлено Стратегію культурного розвитку Одеси 2025-2035

16 вересня 2024, 16:10
36
Одеса

В Одесі офіційно презентовано стратегічний документ, що визначає основні напрями розвитку культури, збереження спадщини та інтеграції Одеси в європейський культурний простір на найближчі 10 років. Йдеться про Стратегію культурного розвитку Одеси 2025-2035, представлену під час Odesa Economic Revival forum 2024, у якому взяли участь відомі дипломати, політики, представники центральної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, культури, громадськості, ЗМІ тощо, передає omr.gov.ua.

Відкриваючи Форум, мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що місто має колосальний історичний та культурний потенціал. "Якщо пригадати історію, то на місці турецької фортеці та козацьких хуторів було розпочато будівництво сучасного порту та міста. До цього процесу були залучені європейські архітектори. Голландський інженер розробив містобудівний план, французькі управлінці започаткували традиції ефективного менеджменту, італійські зодчі створили неперевершені містобудівні ансамблі, грецькі купці налагодили торгівлю з портами Середземномор’я. Тобто Одеса відпочатку була європейським містом", підкреслив Геннадій Труханов.

Одеса

І сьогодні Одеса відіграє важливу роль у зв’язку України зі світом. Стратегія, в свою чергу, спрямована на розвиток Одеси як культурного центру попри виклики повномасштабної війни. Її впровадження дозволить місту залучити нові ресурси, зміцнити позиції на національному і міжнародному рівнях. Серед основних цілей Стратегії - підтримка сталого розвитку культурної інфраструктури; підтримка креативних індустрій та сучасних культурних тенденцій, а також збереження унікальної одеської спадщини.

відео дня
Одеса

Проєкт "Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси" розроблявся за підтримки ЄС на замовлення міського Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції у партнерстві з ГО "Піксельовані Реальності". Проєкт фінансується Європейським Союзом в рамках програми підтримки культурного розвитку нестоличних міст EU4Culture, що реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими Центрами та Французьким Інститутом у Грузії.

Одеса

Серед результатів проєкту:

"Стратегія культурного розвитку Одеси 2025-2035" – стратегічний документ, який стане основою для розвитку культурної сфери міста.

"Довідник зі збереження культурної спадщини Одеси. Як себе поводити в історичному міському середовищі" – рекомендації щодо поводження в історичних міських середовищах, а також висвітлює включення історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2023;

"Культурні потреби одеситів та уявлення про одеський міф" – соціологічне дослідження культурних потреб мешканців міста та уявлень про одеський міф; "Посібник з облаштування гарних одеських вивісок" – посібник, що має на меті впорядкування зовнішньої реклами в міському середовищі та збереження архітектурної спадщини міста та інші документи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти