Новий удар стихії: Україну накрив сніговий шторм з дощем і сильним вітром

29 січня 2021, 09:34
Штормові пориви вітру утворили на дорогах снігові перемети висотою понад метр.
Новий удар стихії: Україну накрив сніговий шторм з дощем і сильним вітром
В Україні ускладнено рух по багатьох магістралях / MNS.GOV.UA

В Україні результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) сотні населених пунктів залишилися без електропостачання.

Негода залишила без електрики тисячі людей

Станом на ранок п'ятниці знеструмлено 358 населених пункти в семи областях України, передає прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7.00 29 січня в результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ і пориви вітру) в результаті спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 358 населених пунктів в 7 областях, а саме: Миколаївська - 140, Одеська - 133, Кіровоградська - 38, Дніпропетровська - 19 Запорізька - 17 Херсонська - 6 і Київська – 5", – сказано в ранковому зведенні на сайті відомства в п'ятницю.

До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Сотні машини потрапили в снігову пастку

У ДСНС зазначили, що 28 січня в Одеській області на автодорозі М-05 Київ - Одеса у зв'язку зі сніговими переметами викликаними поривчастим вітром виник затор з великогабаритних транспортних засобів на ділянці Знам'янка - Ревова в напрямку Києва (близько 300 автомобілів). Розчищено проїзд двох смуг у напрямку Одеси та забезпечено рух легкових автомобілів в обох напрямках. На даній ділянці продовжує роботу 23 одиниці техніки та 34 особи, з них від ДСНС 9 одиниць техніки та 20 чоловік особового складу.

Новий удар стихії: Україну накрив сніговий шторм з дощем і сильним вітром
/ MNS.GOV.UA

У відомстві підкреслили, що всього з початку негоди підрозділами ДСНС проведено буксирування понад 900 одиниць автотранспортних засобів (з них 28 карет швидкої медичної допомоги, 25 автобусів) та надано допомогу понад 1 тис.800 особам (з них 3 породіллям), розпиляно та прибрано 69 повалених дерев, розчищено 750 км дорожнього покриття від снігу. Від ДСНС залучалося 912 чоловік особового складу та 288 одиниць техніки.

"Станом на 7.00 29 січня ... транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного і місцевого значення країни забезпечено, за винятком обмеження руху великовагових автотранспортних засобів і пасажирських автобусів на автомобільних дорогах державного значення М-15 Одеса - Рені і М-16 Одеса - Кучурган в Одеській області , а також М-13 Кропивницький - Платонове в Миколаївській області", – йдеться у зведенні, з посиланням на Службу автомобільних доріг (САД).

Новий удар стихії: Україну накрив сніговий шторм з дощем і сильним вітром
/ DSNSODE

Для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг на території України від САД залучено понад 1 тис. 700 працівників та 1 тис. 480 одиниць техніки.

Лавини в горах: рятувальники попередили, де бути обережними

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій попереджають про сніголавинну небезпеку в горах Івано-Франківської області та Закарпаття.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр.

"29 січня на високогір'ї Івано-Франківської області, Західної та центральної частин Закарпатської області очікується висока сніголавинна небезпека (ІІІ рівень)", - йдеться в повідомленні.

Новий удар стихії: Україну накрив сніговий шторм з дощем і сильним вітром
/ DSNSODE

В Україні розгулявся циклон: де замело дороги снігом

В Україні продовжує діяти активний сніговий циклон. З ночі спостерігається переміщення циклону в центральні і північно-східні області.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Зокрема, за вчора в Одеській і Миколаївській областях, де найгірша ситуація з погодою, випало до 20 см снігу. Також там снігопади, хуртовини поривчастий вітер.

У західних областях вранці почалися опади у вигляді снігу, з висотою снігового покриву від 1-5 см.

Штормові пориви вітру в цих областях утворювали на дорогах державного значення снігові перемети висотою до метра і більше.

Рятувальники закликають українців у період негоди утриматися від поїздок на авто

Рятувальники закликають українців у період негоди утриматися від поїздок на автомобілях.Про це йдеться в повідомленні на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, за прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні вдень у більшості областей невеликий, на північному сході країни і в Карпатському регіоні помірний сніг, у східних і південно-східних областях невеликий сніг з дощем; тільки в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях без істотних опадів.

Вітер південно-західний, західний, 7-12 м/с, у східних областях та приазов'ї місцями пориви 15-20 м/с.Температура від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, у східних, Запорізькій та Херсонській областях та в Криму 2-7 градусів тепла. У Київській області сьогодні вдень невеликий сніг.

Негода в Україні:

  • Напередодні погода в Україні істотно погіршилася - з півдня на територію України перемістився Активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій у південній частині території країни.
  • Найбільш складна ситуація спостерігалася в Одеській і Миколаївській областях.
  • Циклон приніс снігопад, хуртовини, налипання мокрого снігу, поривчастий вітер.
  • Приріст снігового покриву в Одеській, Миколаївській областях становив від 30 до 40 см, а висота снігових заметів досягала 0,5 метра; в Миколаївській області місцями висота заметів була вище 1 метра; в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Сумській і Чернігівській областях приріст снігового покриву 2-6 см.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти