На Закарпатті дитині дали ім'я Зеленський: фото і відео малюка

18 червня 2020, 20:23оновлено 19 червня 2020, 02:51
Малюк народився в травні 2020 року.
пологовий будинок, новонароджені
Новонародженого назвали Зеленський / УНІАН

У місті Ужгороді Закарпатської області в березні 2020 року батьки назвали свою новонароджену дитину Зеленський.

Як повідомили в прес-службі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, таке ім'я стало для країни унікальним.

У відомстві інформують, що в області частіше місцеві жителі називали дітей традиційними іменами: Матвій, Олександр, Максим, Давид, Богдан, Данило, Ярослав. Найпоширеніші жіночі імена: Анна, Софія, Поліна, Юлія, Єва, Ніколь.

Час від часу зустрічаються і незвичайні імена для малюків: Дем'ян, Леонард, Ян, Самеуль, Себастіан, Жан, Прокіп, Вогнедар. Для дівчаток: Аліса, Олівія, Еліна, Маргарита, Еліф, Амелія, Ванесса, Глорія.

Всього з початку 2020 року в Закарпатській області зареєстровано 5 398 новонароджених. І найбільш унікальне ім'я серед них - Зеленський.

Місцевий журналіст Віталій Глагола показав фото дитини, повне ім'я якої Дьопйош Зеленський Євгенович. Малюкові вже три місяці, проживає в таборі ромів у мікрорайоні Радванка в Ужгороді.

На Закарпатті дитині дали ім'я Зеленський: фото і відео малюка
Хлопчик Дьопйош Зеленський Євгенович / Фото: Telegram/Віталій Глагола

До речі, на Закарпатті не вперше перетворюють прізвище президента в ім'я для дитини. Зокрема, в лютому 2013 року на Закарпатті сімейна пара назвала сина Янукович. Зараз хлопчику вже 7 років і серед однолітків він став зіркою. Батьки розповідають, що у нього напористий характер і з таким ім'ям він досягне великих успіхів.

Мама з хлопчиком на ім'я Янукович
Мама з хлопчиком на ім'я Янукович / Фото: Mukachevo.net

Нагадаємо, представники громадсько-політичних організацій Закарпаття звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення на території області фактично угорської автономії.

Як раніше повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що створення Берегівського району на Закарпатті на догоду інтересам Угорщини – фейк, підкресливши відсутність домовленостей з Будапештом в рамках даного питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти