"Нікчемні істоти": у Зеленського гостро відреагували на ракетний удар по будинку в Умані

28 квітня 2023, 08:42оновлено 28 квітня 2023, 14:01
Потрібно перекрити кисень росіянам, наклавши санкції на країни, які допомагають РФ купувати західні чіпи для виробництва ракет в обхід обмежень, заявили в ОП.
Ракетный удар по Умани, ракета
У Зеленського гостро відреагували на ракетний удар по будинку в Умані/ скрін, Миноборони РФ

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак гостро відреагував на ракетний удар російських окупантів по багатоповерхівці в Умані Черкаської області.

Він наголосив, що це "типовий почерк росіян" – завдавати удару вночі, коли люди сплять у своїх домівках. Про це Єрмак написав у Telegram.

"Це Умань. Нікчемні істоти влучили ракетою в багатоповерхівку, є постраждалі. Ракетний обстріл здійснили тоді, коли цивільні люди спали. Типовий почерк російських терористів. Попередньо 21 ракету з 23, якими били по Україні, було збито", – зазначив Єрмак.

Він наголосив, що потрібно перекрити кисень російським загарбникам, які виготовляють ракети, знаходячи способи обійти західні санкції.

"Маємо перекрити кисень росіянам. Санкції повинні стосуватися тих країн, які допомагають росії купувати західні чіпи для виробництва ракет в обхід обмежень", – написав голова ОП.

Ракетний удар по Україні у ніч на 28 квітня

У ніч на п’ятницю, 28 квітня, російські окупанти атакували Україну ракетами. Зокрема, ракетного удару було нанесено по Умані Черкаської області. Одна з ракет вдарила в багатоповерхівку – там зруйнований під'їзд і спалахнула пожежа. Також приліт був по складських будівлях в місті. Станом на 08:30 відомо про чотирьох загиблих і 17 постраждалих.

Також рано вранці 28 квітня у Києві пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. У столиці працювали сили ППО. Внаслідок падіння уламків перебита локальна лінія електромереж і пошкоджена дорога. Жертв і руйнувань немає. Як повідомили в КМВА, в Києві збили 11 російських ракет і два безпілотники.

Відомо також, що внаслідок обстрілу Дніпра загинули жінка і трирічна дитина, повідомив мер міста Борис Філатов. Вибухи у Дніпрі пролунали близько 04:30 ранку 28 квітня.

Дивіться відео наслідків удару російської ракети по багатоповерхівці в Умані:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти