"Кілька тисяч солдатів в полон": експерт повідомив про гарні новини з Півдня

6 жовтня 2023, 14:25
102099
Російські війська до останнього намагаються втримати свої позиції у Токмаку. Як зазначає експерт, ЗСУ залишилось пройти до міста 16 кілометрів.
92 бригада, ВСУ, контрнаступление
Експерт повідомив гарні новини з Півдня / Колаж Главред, фото: Генштаб ЗСУ, СБУ

Російське командування вже усвідомило, що втратить плацдарм на Півдні, однак все одно до останнього намагається втримати свої позизії у Токмаку. Про це в інтерв’ю "Обозреватель" сказав військовий експерт Петро Черник.

"У російській окупаційній армії усвідомлюють, що цей плацдарм вони будуть втрачати. Втім, брати місто "в лоб" не варто – його треба оточувати і виснажувати. Так само треба вчиняти і з Бахмутом – населеним пунктом, який є набагато більш цікавим і серйозним, аніж Токмак. Оточення угруповання ворога тут та взяття в полон кількох тисяч путінських солдатів призведе до потужного надлому окупанта. Йому буде дошкульно і боляче", — вважає Черник.

Експерт також зазначив, що ЗСУ вже дістають до міста із ствольної артилерії, адже від найближчої точки наших позицій до Токмака залишилось всього 16 кілометрів.

відео дня

"Артилерія вже може працювати по ньому. Насправді це стратегічне місто, тому що там сходяться серйозні вузлові транспортні потоки – і автомобільні, і залізничні. Звідси йде живлення до самого південного плацдарму. Чи будуть росіяни укріплювати Токмак? Будуть. Чи будуть за нього битися? Радше так, ніж ні. Хоча і "жест доброї волі" я також припускаю", — додав Петро Черник..

Експерт додав, що окупанти розуміють, що цей південний плацдарм вони будуть втрачати, але коли саме буде битва за Токмак - невідомо.

"Токмак – це цікаво і важливо. Але важливіше вийти на північне узбережжя Азовського моря, умовно – Молочний Лиман – і перерубати сухопутний коридор. Тобто умовно, з погляду здорового глузду і воєнної стратегії. Якщо обирати великий удар і великий рух у бік Азовського моря і в бік Токмака, то перший більш доцільний", - резюмував Черник.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв про те, що Командири російської агресорської армії стоять перед вибором відводити свої сили протягом усього періоду контрнаступу з "розбитих позицій" або жертвувати солдатами.

Водночас, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун повідомив гарні новини з південного фронту. Так, Сили оборони України просунулись на 100-600 метрів на Таврійському напрямку.

У свою чергу, президент України Володимир Зеленський повідомив, що війська працюють над тим, щоб відкинути окупантів агресора Росії. Однак є декілька ключових проблем - мінні поля, а також дефіцит боєприпасів і зенітних засобів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти