Деякі вже загинули: Кім Чен Ин відправив свої війська в Україну - Коваленко

8 жовтня 2024, 12:20
528
Північнокорейські військові здійснюють нагляд за якістю та використанням пхеньянської зброї окупаційною армією РФ.
Кім Чен Ин
Кім Чен Ин відправив свої війська в Україну / Колаж: Главред, фото: chosonsinbo.com

Голова Центру протидії дезінформації Ради нацбезпеки і оборони України Андрій Коваленко заявив, що КНДР направила військових в Україну. Так він прокоментував повідомлення Міноборони Південної Кореї про те, що у Пхеньяна є такі плани.

"Я розповідав, що військові КНДР в обмежених кількостях, переважно інженерні, здійснюють нагляд за якістю і використанням пхеньянської зброї російською армією", - написав Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За словами Коваленка, деякі північнокорейські військові вже загинули.

відео дня

"Самі ж боєприпаси і балістичні ракети KN23 переважно низької якості, про що ці військові рапортують Кіму (Кім Чен Ину, - ред.])", - додав він.

Деякі вже загинули: Кім Чен Ин відправив свої війська в Україну - Коваленко
Порівняння потенціалу Півдденної Кореї та КНДР / Інфографіка: Главред

Роль КНДР у війні в Україні - останні новини

Про те, що КНДР відправить війська в Україну, ще в липні писав Інтститут вивчення війни. Повідомлялося, що КНДР щорічно отримуватиме від Росії до 115 мільйонів доларів, якщо відправить в Україну три-чотири інженерні бригади, яких у країні близько десяти.

У США відповіли на можливу відправку військ КНДР в Україну.

У жовтні під час виступу в парламенті міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив, що КНДР, імовірно, відправила своїх військових в окуповані Росією регіони України для підтримки її військових дій.

Як раніше повідомляв Главред, керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко пояснив, що присутність військових КНДР на Донеччині пов'язана з необхідністю контролю за північнокорейською зброєю, яку вони постачають Росії. Зазначається, що ця зброя низької якості, що потребує відповідного нагляду.

Армія КНДР - що про неї відомо

Корейська народна армія - збройні сили Корейської Народно-Демократичної Республіки.

До складу КНА входять: органи військового управління, сухопутні війська, військово-повітряні та протиповітряні сили, військово-морські сили, з 2012 року - стратегічні ракетні війська, а також з 2017 року - спеціальні тактичні війська, пише Вікіпедія.

Загальна чисельність кадрових військовослужбовців у КНА становить, за різними оцінками, від 850 тис. до 1,2 млн осіб. У резерві налічується близько 4 млн осіб. Мобілізаційний резерв - 4,7 мільйона осіб, мобілізаційні ресурси - 6,2 мільйона осіб, а придатні до військової служби 10 мільйонів осіб.

Строкова служба в корейській народній армії триває 10 років для чоловіків і 5 років для жінок. Жінки в КНДР проходять строкову службу нарівні з чоловіками.

Переважна частина військ розташована в районі демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти