Не Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру - Зеленський

24 лютого 2022, 18:10
Президент Володимир Зеленський на брифінгу підбив перші підсумки військових дій з боку Росії.
Не Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру Зеленський
Не Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру-Зеленський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський на брифінгу, де були оголошені перші наслідки нападу Росії на Україну, спробував знову достукатися до російського лідера Володимира Путіна:

"Не Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру".

Що відбувається в Україні: головні тези Зеленського

  • Українські військові на Донбасі діють відмінно, Харків надійно утримують, а найскладніша ситуація - на півдні Херсонської області. Наші війська ведуть запеклі бої в передмісті Херсона. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутися в бік Мелітополя.
  • Українська армія, прикордонники, сили поліції та спеціальних служб призупинили атаки ворога. Мовою конфлікту це можна назвати оперативною паузою.
  • На півночі країни ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійно оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант у Готосмелі блокують, війська отримали наказ на знищення.
  • Так, є втрати. Так, захоплені в полон російські бійці. Деяким з них наші лікарі надають допомогу - тим, хто здався в полон.
  • Багато росіян шоковані тим, що відбувається.
  • Росія для світової спільноти перетворюється на аналог так званої "ДНР" - це повна ізоляція... Росія вже почала отримувати перші санкції з великого пакету санкцій, найбільш потужних у світовій історії.
  • Що робити українцям? Допомагайте національному захисту. Вставайте до лав Збройних Сил і підрозділів територіальної оборони. Будь-який громадянин з бойовим досвідом буде зараз корисний. Саме від вас і всіх нас залежить, чи вдасться ворогові просунутися на територію країни.
  • Допоможіть волонтерській спільноті та медичній системі, наприклад, донорством крові.
  • Обов'язок журналістів - захищати демократію і свободу України.

Останні новини України

Ситуація на західному кордоні залишається стабільною, запевнили в ДПСУ. Обмежень щодо виїзду громадян України за кордон, за винятком визначених законодавством випадків, поки немає.

Україна використала Байрактари на Чорноморському напрямку, оголосив міністр оборони України Олексій Резніков. Тривають бої за Генічеськ, Скадовськ та Чаплинку.

ЄС надасть фінансову та гуманітарну допомогу Україні, заявив президент Євроради. На майбутньому саміті крім пакету санкцій для Росії, обговорять надання допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти