"Не дадуть зброї – воюватимемо лопатами": Кулеба заявив, що Україна не піде на поступки РФ

20 червня 2022, 14:49
Якщо хтось на Заході думає, що без надання зброї Україна перестане чинити опір, то вони помиляються, наголосив голова МЗС.
'Не дадуть зброї – воюватимемо лопатами': Кулеба заявив, що Україна не піде на поступки РФ
Кулеба заявив, що Україна не піде на поступки РФ/ Reuters, Генштаб ЗСУ

Україна не піде на поступки Росії у війні, навіть якщо західні держави не надаватимуть необхідну для захисту зброю.

Якщо припиниться постачання озброєння, українці воюватимуть хоч лопатами, проте не здадуться. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі Tagesschau.

Кулеба наголосив, що це війна за виживання.

За його словами, західні держави не повинні вірити у те, що без постачання зброї офіційний Київ піде на якісь поступки РФ. Він закликав інші держави надавати озброєння швидше, адже чим раніше воно прибуде в Україну, тим більшою допомогою це буде нашій державі для захисту від країни-агресорки.

"Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми воюватимемо лопатами, але ми захищатимемося, тому що ця війна – війна за наше існування", – наголосив міністр.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ завдали ракетного удару по "вишках Бойка" – двох бурових вежах, якими після незаконного захоплення їх у 2014 році Росія користувалася донині.

Нагадаємо, українські військові відкинули російських окупантів з першої лінії оборони у Херсонській області. Після цього росіяни почали закріплюватися і зміцнювати позиції на другій і третій лініях оборони.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти