Названо дату нової зустрічі у нормандському форматі

12 січня 2021, 22:20оновлено 13 січня 2021, 00:11
На Банковій анонсували нову зустріч у нормандському форматі.
Названо дату нової зустрічі у нормандському форматі
Єрмак розповів подробиці зустрічі у нормандському форматі / УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про підсумки зустрічі політичних радників лідерів держав - учасниць нормандського формату, яка відбулася у вівторок, 12 січня, у Німеччині.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, під час консультацій, які тривали понад 6 годин, радники лідерів нормандської четвірки обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих главами Німеччини, Франції, України та Росії на саміті в Парижі в грудні 2019 року.

Під час зустрічі українська сторона акцентувала увагу на питаннях безпеки та необхідності посилення цієї складової домовленостей.

"Дискусія була непростою, але носила конструктивний характер. Всі сторони відзначили важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Зараз оголошено перерву, продовження зустрічі на рівні політичних радників відбудеться у п'ятницю, 22 січня", - йдеться в повідомленні.

читайте такожРазумков заявив про безвихідь в нормандських переговорах і розповів, що робити

У той же час російська сторона заявила, що майбутня зустріч радників України, Німеччини, Франції та Росії, швидше за все, пройде у відеоформаті.

Нормандські переговори - про що раніше повідомляв Главред:

  • 11 вересня в Берліні відбулися переговори радників лідерів країн нормандського формату.
  • Глава української делегації в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що наступна зустріч лідерів нормандської четвірки - України, Росії, Німеччини та Франції - залежить від виконання сторонами угод попередньої зустрічі в Парижі.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що головним досягненням нормандської зустрічі політичних радників у Берліні стало рішення про продовження перемир'я на Донбасі. Однак учасникам вдалося обговорити далеко не всі питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти