На Закарпатті злякалися створення угорської автономії і звернулися до Зеленського

15 червня 2020, 17:20
На території області можуть створити район компактного проживання угорців.
Зеленський
Зеленського просять розібратися з питанням створення угорського району на Закарпатті / УНІАН

Представники громадсько-політичних організацій Закарпаття звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення на території області фактично угорської автономії. Такий крок може завдати удару по національним інтересам України.

Про це йдеться у відповідному документі, опублікованому Telegram-каналом Закарпаття.

Громади регіону звернули увагу на проект Міністерства розвитку громад і територій України, в якому в рамках районування може бути створено окремий район компактного проживання угорців.

відео дня
документ
Текст заяви / Telegram-канал Закарпатті

Зокрема, на Закарпатті планують створити 5 районів: Мукачівський, Тячівський, Ужгородський, Хустський та Берегівський. Останній район назвали угорським, тому що він може з'явитися на території нинішніх Берегівського та Виноградського району, де серед населення абсолютну більшість складають угорці.

Текст заяви
Текст заяви / Telegram-канал Закарпатті

Таким чином, громади Закарпаття виступають проти створення нового угорського району з центром в місті Берегове на Закарпатті. З відповідним проханням вони звернулися до президента Володимира Зеленського і низки високопоставлених українських чиновників.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що створення Берегівського району на Закарпатті на догоду інтересам Угорщини – фейк, підкресливши відсутність домовленостей з Будапештом у рамках цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти