На Закарпатті лікар послала на горище пацієнтку, яка попросила відселити її від хворих на COVID-19

25 вересня 2021, 12:45
У Мукачеві перед розселенням по палатах у людей не беруть тест на COVID-19, тож коронавірус легко підхопити в лікарні, стверджує одна з пацієнток.
На Закарпатті лікар послала на горище пацієнтку, яка попросила відселити її від хворих на COVID-19
На Закарпатті лікар образила пацієнтку / скріншот

Лікар інфекційного відділення Мукачівської лікарні грубо відмовила пацієнтці, яка попросила перевести її в палату без хворих на коронавірус.

Відео розмови зафільмувала сама пацієнтка і поширила його в Viber-групі Наше Мукачево.

За словами жінки, під час лікування в лікарні вона дізналася, що бабуся в її палаті має позитивний результат ПЛР-тесту. Після цього вона звернулася до лікаря і намагалася домогтися переведення в іншу палату. Вона уточнила, що не заражена коронавірусом і підхопити його не хоче. Однак медик у відповідь на прохання пацієнтки запропонувала їй "піти на горище".

Пацієнтка додала, що перед розселенням в палати ПЛР-тести нікому не роблять. Тому в інфекційному відділенні можна підхопити COVID-19, навіть якщо у людини інша інфекційна хвороба.

Як повідомляв Главред, українці, які потрапляють в лікарні з коронавірусом, в більшості скаржаться на розлади шлунково-кишкового тракту. При цьому аносмія - втрата смаку і нюху - зустрічається набагато рідше. Про такі симптоми COVID-19 у своїх пацієнтів розповів директор Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан.

У Коломийському районі Івано-Франківської області померла новонароджена дівчинка внаслідок ускладнень, викликаних COVID-19. 26-річна мати дитини хворіла на коронавірус, проте відмовилася від госпіталізації.

18 вересня жінка поступила в пологовий будинок і народила дівчинку. Одразу після пологів дитину перевели в реанімацію через погіршення самопочуття і під'єднали до ШВЛ. Дівчинка померла того ж дня через вроджену пневмонію. Згідно з посмертним аналізом - у немовляти виявили коронавірус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти