На Сумщині вісім сіл на кордоні з РФ під загрозою: оголошено евакуацію

7 червня 2024, 16:14
208
Військове командування вирішило провести евакуацію ще у восьми населених пунктах із 10-кілометрової прикордонної зони з РФ.
На Сумщині вісім сіл на кордоні з РФ під загрозою: оголошено евакуацію
З 8 сіл Сумщини біля кордону з РФ евакуюють людей / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео ДСНС Сумщини

На Сумщині евакуюють вісім населених пунктів поблизу кордону з Росією. Про це повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

На засіданні Ради оборони області військове командування запропонувало провести евакуацію мешканців ще з восьми прикордонних населених пунктів. Ці населені пункти знаходяться у 10-кілометровій зоні біля кордону з РФ і постійно піддаються обстрілам з боку російських окупантів.

"Розпорядження вже надані, відповідні служби разом з громадами будуть виконувати це рішення", - заявив Артюх.

відео дня

Хто такий Володимир Артюх?

Володимир Микоайович Артюх (8 травня 1958, Благовєщенськ, Амурська область) — український громадсько-політичний діяч, військовослужбовець, генерал-лейтенант Збройних сил України. Від 12 квітня 2023 кандидат військових наук. Голова Сумської ОДА та є повним кавалером ордена "За заслуги", пише Вікіпедія.

Наступ РФ - ситуація на Харківщині та Сумщині

Нагадаємо, керівництво Харківської області ухвалило рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з Олександрівки, Тимофіївки та Відродженівського. В громаді триває підготовка до можливого наступу росіян, залишатися в прикордонних населених пунктах небезпечно.

Як повідомляв Главред, російські війська можуть розпочати новий наступ на Сумському напрямку, щоб прорвати кордон і розтягнути лінію фронту. Майор ЗСУ Максим Жорін зазначає, що цей крок пов'язаний з наступальною операцією РФ на Сході.

Також неподалік від кордону з Сумською областю ЗСУ знищили військову колону окупантів ударами FPV-дронів. Ворожу техніку спалили за три кілометри від українського кордону в Курській області.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти