На кожну ракету ППО припадає по 5-6 ракет із РФ: у ДТЕК приголомшили заявою

26 червня 2024, 13:33оновлено 26 червня, 14:57
394
Як кажуть у ДТЕК, для відновлення виробництва одного гігавата електроенергії потрібно близько 1 млрд доларів США.
Вимкнути світло, ракета.
У ДТЕК заявили про те, що для відбиття обстрілу з 10 ракет потрібно щонайменше 12 ракет ППО / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот із відео

Дефіцит ракет ППО під час обстрілів країною-агресором РФ інфраструктури став головною причиною погіршення енергетичної ситуації в Україні. Про це повідомляє портал KyivPost із посиланням на заяву Дмитра Сахарука - виконавчого директора українського енергетичного підприємства ДТЕК.

"Виходить, що на кожну ракету ППО, яка є у нас зараз, припадає п'ять-шість російських ракет. Якщо прилітає 10 ракет, то потрібно щонайменше 12 ракет у ППО. Тому, навіть якщо ми почнемо відновлювати, почнемо ремонтувати, зараз немає коштів, щоб захистити [відновлені - Главред] блоки [на електростанціях - Главред]", - сказав Сахарук.

Крім того, каже він, згідно з прогнозом - для відновлення виробництва одного гігавата електроенергії потрібно близько 1 мільярда доларів.

відео дня

"Державний сектор не зможе швидко і в строк домогтися результатів, за винятком кількох епізодів [...] Але загалом це просто повна управлінська нездатність зробити щось вчасно", - підсумував Сахарук.

Що відомо про ДТЕК?

ДТЕК (раніше - Донбаська паливно-енергетична компанія; укр. Донбаська паливно-енергетична компанія) - найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України.

Компанія виробляє електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, видобуває вугілля і природний газ, здійснює трейдинг енергопродуктів, розподіляє електроенергію і має мережу зарядних станцій, пише Вікіпедія.

Відключення електроенергії - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що в Україні виведуть у ремонт енергоблоки АЕС. "Енергоатом" виведе в ремонт п'ять енергоблоків АЕС. Тиждень тому вийшов з ремонту один блок атомної електростанції.

Раніше в Укренерго попередили, що ситуація в українській енергосистемі буде найважчою в середині літа цього року. Через спеку зросте споживання, тому щоденні дефіцити електроенергії можуть зростати.

Главред писав, що в Києві відключення світла будуть тривалішими, ніж в інших великих містах і регіонах. Насамперед пов'язано з великою кількістю об'єктів критичної інфраструктури, яка потребує електроенергії навіть у період відключень світла.

На кожну ракету ППО припадає по 5-6 ракет із РФ: у ДТЕК приголомшили заявою

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти