На Бурштинській ТЕС прогримів вибух, постраждали п’ятеро людей

29 листопада 2021, 10:32оновлено 29 листопада 2021, 11:06
Вибух і пожежа сталися через розгерметизацію труби на одному з енергоблоків.
На Бурштинській ТЕС прогримів вибух, постраждали п’ятеро людей
П’ятеро людей постраждали через вибух на Бурштинській ТЕС / Facebook

На Бурштинській теплоелектростанції в Івано-Франківській області стався вибух. Причиною цього стала розгерметизація екранної 60-міліметрової труби на котлі сьомого енергоблоку.

Повідомлення про вибух рятувальники отримали напередодні ввечері, зазначає пресслужба ДСНС.

"28 листопада о 22:12 до рятувальників поступило повідомлення від диспетчера екстреної медичної допомоги про те, що стався вибух на БуТЕС. За інформацією, на котлі сьомого енергоблоку відбулась розгерметизація екранної труби діаметром 60 мм", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Працівники станції зупинили сьомий енергоблок і замість нього ввели у роботу четвертий. Зараз на станції працює сім енергоблоків.

Через вибух відбувся викид газопарової суміші і газів з топки котла. В ДСНС зазначають, що внаслідок цього два працівники станції отримали опіки. Постраждалих госпіталізували. При цьому у приймальному відділенні Бурштинської центральної міської лікарні повідомляють про п’ятьох госпіталізованих працівників ТЕС.

Зазначається, що на роботу станції подія не вплинула.

Пізніше ДСНС також повідомила про пожежу на Бурштинській ТЕС - вона спалахнула на покрівлі над котлом у восьмому енергоблоці. Коли пожежники прибули на виклик, виявилося, що на даху загорілися електричні кабелі. Постраждалих внаслідок вогню немає.

читайте такожУ Києві в житловому будинку пролунав потужний вибух, йшов густий димРаніше повідомлялося, що в місті Нова Одеса в п'ятиповерховому житловому будинку стався вибух побутового газу. Епіцентр вибуху був на верхньому поверсі – у квартирі літнього подружжя. Вони загинули одразу. Також жертвою вибуху стала жінка, яка жила поверхом нижче. Помер ще один літній чоловік у сусідньому під'їзді - у нього не витримало серце.

Пізніше стало відомо, що під завалами знайшли ще одного загиблого. Рятувальники розповіли, що з будинку проведено евакуацію 54 осіб.

Люди бояться повертатися в будинок, в якому стався вибух. Але експерти стверджують, що третій під'їзд придатний для проживання. Туди вже навіть дали світло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти