"Мені наказали": туристи зняли відео, як чоловік скидає із воза сміття просто в річку біля Синевиру

1 жовтня 2021, 08:31
Незабаром на місце приїхали невідомі та засипали смітник глиною, щоб не було видно гору сміття.
'Мені наказали': туристи зняли відео, як чоловік скидає із воза сміття просто в річку біля Синевиру
Сміття викидають прямо в гірську річку / скріншот

В одному з наймальовничіших місць Карпат, на території Національного природного парку "Синевир", очевидці побачили, як невідомий чоловік скидав побутові відходи прямо в річку. Причому сміття цього у нього був цілий віз.

Неприємна подія сталася на тер. Синевирської громади. Один з очевидців спробував зупинити чоловіка, адже він фактично знищував природу. Але почув у відповідь відмову. А разом з тим і пояснення: сміття викидає саме тут, бо йому, мовляв, так наказали.

"Чоловік не з дому вивіз ці тверді побутові відходи, його заставляє це робити місцеве керівництво. Пізніше туди приїжджає грейдер і нагортає глину, щоб в очі не впадало", – написала Маруся Амеліна у фейсбуці у спільноті "Карпати в серці". З часом вона доповнила пост та повідомила, що інцидентом зацікавилася Національна поліція.

відео дня

Нацпарк "Синевир": що відомо

  • Парк займає площу в 43 тисяч гектарів. Свій статус він отримав у 1989 році - до цього він існував як ландшафтний заказник загальнодержавного значення.
  • У 2017 році чотири ділянки парку (Дарвайка, Квасовець, Стримба та Ольшани) включили до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
  • На території парку зустрічаються 53 рослини і 43 хребетних тварини з Червоної книги України.
  • Раніше Главред повідомляв, що в Держекоінспекції б'ють на сполох через стан екології. За словами голови відомства Андрія Мальованого, Україна офіційно почала "жити в борг у природи" – українці використовували більше ресурсів, ніж навколишнє середовище може відновити за рік.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти