"Україна почала жити в борг у природи": у Держекоінспекції б'ють на сполох через стан екології

8 серпня 2021, 15:23
249
Андрій Мальований зазначив, що єдиний вихід – змінити підхід до споживання ресурсів.
Природа
Держекоінспекція б'є на сполох через стан екології / instagram.com/ukraine.ua

8 серпня Україна офіційно розпочала "жити в борг у природи" – українці використовували більше ресурсів, ніж навколишнє середовище може відновити за рік. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

"Ця дата була розрахована дослідниками організації Global Footprint Network. Щороку фахівці аналізують використання природних ресурсів у різних країнах та на планеті в цілому і визначають День екологічного боргу. Для всієї Землі він наступив 29 липня", – написав Мальований в Facebook.

Мальований наголосив що ресурси планети – не безмежні. Мовляв, Землі загрожує повне виснаження, якщо людство і далі буде забруднювати воду та землю й хаотично видобувати корисні копалини. За його словами, єдиний вихід для людства – змінити підхід до споживання ресурсів.

відео дня

"Для цього кожен з нас повинен зменшити свій екологічний слід - обсяг використаної енергії, води тощо. Прості звички, як то раціональне споживання водних та енергетичних ресурсів, зменшення генерування сміття, застосування принципу мінімалізму під час покупок, зможуть врятувати наше майбутнє", – йдеться в повідомленні.

Голова Держекоінспекції також зазначив, що якщо кожен рік День екологічного боргу буде зміщуватися на п'ять днів, то у 2050-му обсяг споживання ресурсів буде дорівнює обсягу їх відновлення. Зараз в Україні динаміка позитивна: у 2020-му ця дата припала на два тижні раніше – 24 липня.

'Україна почала жити в борг у природи': у Держекоінспекції б'ють на сполох через стан екології
Україна живе в борг у природи / facebook.com/AndriyMalovany/

Раніше Главред вже повідомляв, що в соціальній мережі Instagram з'явилася офіційна сторінка України. Вона повністю англомовною, аби охопити якомога більше іноземної аудиторії.

На сторінці @ ukraine.ua відвідувачі та підписники зможуть дізнатися про популярні туристичні місця, культурні події та фестивалі, інновації, можливості, можливості України та українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти