Мінцифри відкрило в Києві пункти підтримки "Діі", де допомагають зробити COVID-сертифікат: адреси

2 листопада 2021, 11:41
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров переконаний - чим швидше люди вакцинуються від коронавірусу, тим швидше вся країна вийде з "червоної зони".
Мінцифри відкрило в Києві пункти підтримки 'Діі', де допомагають зробити COVID-сертифікат: адреси
Додаток "Дія" / Минцифры

У Києві відкрилися пункти підтримки додатку "Дія", де допоможуть відразу після вакцинації сформувати COVID-сертифікат. Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Запускаємо пункти команди підтримки "Діі" з COVID-сертифікатами офлайн в Києві. Ми підкажемо, як вам відразу після вакцинації самостійно згенерувати сертифікат", – пише чиновник.

Зараз центри підтримки працюють в центрах вакцинації за такими адресами:

відео дня
  • Центральний залізничний вокзал, площа Вокзальна, 1;
  • Торговий центр River Mall, Дніпровська набережна, 12.

"Через кілька днів скажемо ще про два нові пункти підтримки, які ми запускаємо. Українці починають масово вакцинуватися і генерувати сертифікати. Це втішні новини, адже чим швидше люди вакцинуються, тим швидше ми вийдемо з червоної зони і повернемося до нормального життя без обмежень", – додав Федоров.

Чиновник нагадав, що відтепер для того, щоб згенерувати в "Діі" COVID-сертифікат, не потрібно створювати електронний підпис. Потрібно просто зайти в додаток або на портал і натиснути "отримати сертифікат".

"Сертифікат сгенерируется. Підписувати особою запит на сертифікат не потрібно", - зазначив міністр.

читайте такожДо в'язниці на 8 років: українців жорстко каратимуть за підробку COVID-сертифікатів

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Мінцифри спростило генерацію covid-сертифіката в "Дії", випустивши важливе оновлення системи. Відтепер українцям не потрібно створювати цифровий підпис за допомогою фото ID і вертіти головою перед камерою смартфона.

За словами Михайла Федорова, зараз команда розробників намагається спростити для лікарів Введення даних щодо вакцинації, щоб усунути помилки з дозами, партіями і нумерацією препаратів. Крім того, Медичні лабораторії підключаються в цифровій системі МОЗ і НСЗУ.

Писали також, що кіберполіція затримала 21-річного українця, яка розробила фейкову "Дію". Молодика виявили в Запоріжжі, де він через месенджери продавав за 100 грн доступ до додатка для створення підроблених цифрових документів, у тому числі COVID-сертифікатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти