Метінвест в 2020-му відмовився від податкових пільг і заплатив до бюджету понад 22 млрд

22 лютого 2021, 09:20
Група компаній в минулому році збільшила виплату податків і перерахувала до бюджетів усіх рівнів суму, яка на 5% вище показників 2019 року.
Метінвест
Метінвест

Незважаючи на введені державою податкові канікули, група компаній Метінвест в 2020 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів 22,1 млрд гривень податків і зборів - на 5% вище позаторішнього рівня.

Більш того, в компанії відзначили, що сума податків, які виплатили підприємства групи в місцеві бюджети в пільговий період, перевищила 50 млн гривень. При підрахунку враховувалися асоційовані компанії та спільні підприємства.

За словами генерального директора Групи Метінвест Юрія Риженкова, загальна криза і пандемія коронавірусу не завадили завершити рік з сильними операційними результатами і в той же час відмовитися від податкових канікул заради підтримки міст, де працюють підприємства групи.

відео дня

"Коли бізнес може працювати ефективно навіть в самих непростих умовах, у виграші опиняються всі: і співробітники, і міста, і держава. Як один з найбільших платників податків України ми раді зробити черговий внесок у відновлення економіки і зростання добробуту українців", - підкреслив Риженков.

Скільки перерахував Метінвест до бюджетів

Крім того, в компанії відзначили, що найбільшою виплатою із загальної суми відрахувань групи став податок на прибуток - минулого року підприємства Метінвесту сплатили в казну понад 5,2 млрд гривень такого податку. Другим за розмірами генератором податків став Єдиний соціальний внесок (ЄСВ), виплати якого зросли на 18% порівняно з позаминулим роком – до 5,2 млрд грн, а третім найбільшим податковим платежем виявився податок на доходи фізичних осіб.

Підприємства Метінвесту в минулому році перерахували до бюджетів 4,7 млрд гривень прибуткового податку, це на 17% більше показників 2019 року.

Крім того, джерелами наповнення державного та місцевих бюджетів у 2020 році стали плата за користування надрами у розмірі 2,2 млрд грн, екологічний податок - 789 млн грн та плата за землю - 713 млн грн.

Куди пішли кошти

У Метінвест пояснили, що вирішили відмовитися від податкових канікул, наданих бізнесу у зв'язку з пандемією, для того, щоб продовжувати надавати допомогу містам, а, відтак, і людям, в колишніх обсягах. Сума податків, які виплатили підприємства групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю та податок на нерухомість). За ці кошти міста забезпечували лікарні всім необхідним, виплачували заробітну плату працівникам комунальних підприємств та проводили протиепідемічні заходи.

Примітно, що два криворізьких підприємства Метінвесту – Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК – в липні-вересні 2020 року перерахували в казну міста прибутковий податок і плату за землю в подвійному розмірі. За цей період Метінвест додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн, з яких Кривий Ріг отримав 78 млн грн

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти