Президент позбавив громадянства України Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна

10 січня 2023, 21:48оновлено 10 січня 2023, 22:39
Український гарант підкреслив, що це не останні такі рішення. Служби продовжують працювати.
Президент позбавив громадянства України Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна
Зеленський позбавив громадянства України чотирьох колаборантів / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський своїм указом позбавив громадянства України чотирьох колаборантів та держзрадників. Йдеться про Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна. Про це він сказав під час свого вечірнього відеозвернення.

"На підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича", - сказав Зеленський.

Український гарант наголосив, якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й дії влади будуть відповідними.

"І це не останні такі рішення. Служби працюють", - додав глава держави.

Як відомо, Козак і Кузьмін є соратниками Медведчука по забороненій партії ОПЗЖ. Вони неодноразово виправдовували збройну агресію Росії проти України. А Деркач, за даними СБУ, керував в Україні агентурною мережею ГУ Генштабу РФ, котра повинна була допомагати ворогу в захопленні нашої держави.

Нагадаємо, що у вересні держзрадника Віктора Медведчука було передано росіянам в обмін на захисників Маріуполя. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що додому повернулися всього 188 героїв "Азовсталі" і Маріуполя. Восьмеро з них були поранені під час російського теракту в Оленівці.

Як підкреслив в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, обмін Віктора Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді.

"Медведчук - це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, зібраних СБУ", - розповів Малюк.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти