Лінію швидкісного трамвая у Києві продовжать від вокзалу до Палацу спорту – Мінінфраструктури

21 жовтня 2021, 14:32
За рахунок нової лінії буде розвантажено Святошинсько-Броварську гілку метрополітену та зменшено кількість приватного транспорту в центральних районах.
Лінію швидкісного трамвая у Києві продовжать від вокзалу до Палацу спорту – Мінінфраструктури

Кабінет міністрів схвалив залучення позики Світового банку в розмірі 39 млн доларів США на будівництво нової трамвайної лінії, яка пройде від вулиці Старовокзальна до станції метро "Палац спорту" з заїздом на Вокзальну площу в Києві.

Про це Міністерство інфраструктури повідомило у Facebook.

"Нарешті розморожено один із ключових проєктів розвитку пасажирського електротранспорту у столиці. Він дозволить продовжити лінію швидкісного трамвая до центру міста та розвантажити червону гілку метро, зокрема і станцію метро "Вокзальна", яка наразі виконує функцію великого транзитного вузла", - зазначив з цього приводу міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

відео дня

За його словами, якщо міська влада діятиме ефективно, будівництво може розпочатися вже наступного року.

"Ми закликаємо українські міста активніше працювати над втіленням важливих для наших громадян екооріентованих проєктів. Зі свого боку, ми гарантуємо підтримку і доступ до всіх можливих інструментів для залучення інвестицій", - додав міністр.

Проєкт продовження лінії швидкісного трамвая був розроблений ще у 2015 році. Тепер, в рамках Угоди між Україною і Світовим банком щодо розвитку міського громадського транспорту, його реалізація стала реальною.

Нова лінія швидкісного трамвая дозволить поліпшити сполучення між мікрорайонами Правого берега Києва, Центральним залізничним вокзалом і центром столиці.

За рахунок нової лінії буде розвантажено Святошинсько-Броварську гілку метрополітену і зменшено кількість приватного транспорту в центральних районах.

Одночасно з прокладанням нової лінії будуть також реконструйовані вулиці на всій протяжності маршруту.

Вплив на екологію Києва за рахунок продовження швидкісного трамвая також буде відчутним, оскільки кількість заторів у місті зменшиться.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця підписала контракт на добудову Дарницького залізнично-автомобільного мосту. Його добудують у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти