Кулеба попередив про загрозу поглинання Білорусі Росією

7 лютого 2021, 13:37
Білоруси повинні мати право самі вирішувати своє майбутнє, підкреслив глава МЗС України.
Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію навколо масових протестів. Які тривають у Білорусі.

Україна солідарна з білоруським народом в його прагненні побудувати незалежну, демократичну європейську країну, написав він у своєму Twitter.

У той же час глава МЗС України попередив про те, що існує загроза поглинання Білорусі з боку Росії.

"Україна підтверджує свою солідарність з білоруським народом в його прагненні побудувати дійсно незалежну, суверенну, демократичну і європейську Білорусь, яку не буде поглинати Росія. Білоруси повинні мати право вирішувати своє майбутнє. #StandWithBelarus", - написав Кулеба.

Кулеба попередив про загрозу поглинання Білорусі Росією


Раніше влада Німеччини виділила на підтримку опозиції Білорусі близько 21 млн євро - про це повідомив глава МЗС ФРН Хайко Маас.

Він додав, що будуть запропоновані стипендії студентам, які були виключені зі шкіл та університетів за участь у демонстраціях. Також отримають підтримку незалежні ЗМІ.

читайте такожЛукашенко відкриває фронт проти України: що відомо про бійців ФСБ в Білорусі

Протести в Білорусі - про що повідомлялося раніше:

  • 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • 26 жовтня, в Білорусі почався загальнонаціональний страйк. Режим Олександра Лукашенка не виконав ряд вимог опозиції, серед яких – його відставка, припинення насильства на вулицях і звільнення політичних в'язнів. У заходах брали участь студенти, школярі та робітники заводів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти