Кулеба: вимкніть Росію від SWIFT!

24 лютого 2022, 18:20
Міністр закордонних справ емоційно звернувся до цивілізованого світу.

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав у своєму Твіттері цивілізований світ відключити Росію від технології SWIFT.

"Я не буду дипломатичним у цій темі. Всі, хто зараз сумнівається, чи треба відключати Росію від SWIFT, повинні розуміти, що кров невинних українських чоловіків, жінок і дітей буде і на їхніх руках. Вимкніть Росію від SWIFT!",- написав Кулеба.

відео дня
Кулеба: вимкніть Росію від SWIFT!

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на брифінгу, де були оголошені перші наслідки нападу Росії на Україну, спробував знову достукатися до російського лідера Володимира Путіна:

"Не Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру".

Що відбувається в Україні: головні тези Зеленського

  • Українські військові на Донбасі діють відмінно, Харків надійно утримують, а найскладніша ситуація-на півдні Херсонської області. Наші війська ведуть запеклі бої в передмісті Херсона. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутися в бік Мелітополя.
  • Українська армія, прикордонники, сили поліції та спеціальних служб призупинили атаки ворога. Мовою конфлікту це можна назвати оперативною паузою.
  • На півночі країни ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійно оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант у Готосмелі блокують, війська отримали наказ на знищення.
  • Так, є втрати. Так, захоплені в полон російські бійці. Деяким з них наші лікарі надають допомогу-тим, хто здався в полон.
  • Багато росіян шоковані тим, що відбувається.
  • Росія для світової спільноти перетворюється на аналог так званої "ДНР" - це повна ізоляція... Росія вже почала отримувати перші санкції з великого пакету санкцій, найбільш потужних у світовій історії.
  • Що робити українцям? Допомагайте національному захисту. Вставайте в ряди Збройних Сил і підрозділів територіальної оборони. Будь-який громадянин з бойовим досвідом буде зараз корисний. Саме від вас і всіх нас залежить, чи вдасться ворогові просунутися на територію країни.
  • Допоможіть волонтерській спільноті та медичній системі, наприклад, донорством крові.
  • Обов'язок журналістів-захищати демократію і свободу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти