Кривава стрілянина в Києві: суд відправив "голосіївського стрільця" за ґрати на два місяці

9 липня 2021, 17:09оновлено 9 липня 2021, 18:37
Іван Мартинюк заявив, що відкрив вогонь, коли з вхідних дверей почали зрізати петлі.
Іван Мартинюк
Іван Мартинюк у залі суду / hromadske.ua

У п'ятницю, 9 липня, Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід Івану Мартинюку, який поранив двох людей під час стрілянини у Голосіївському районі.

Суд повністю задовольнив клопотання прокуратури і відправив затриманого під варту строком на два місяці, повідомляє Громадське.

Адвокат Мартинюка Тетяна Охрімчук наполягала, що її підзахисного не варто відправляти в СІЗО, адже жодних доказів того, що він стріляв у поліцейського з метою вбити немає. Захист також має намір оскаржити рішення суду.

Зазначимо, що сам Мартинюк заявив, що відкрив вогонь, коли з вхідних дверей почали зрізати петлі. За словами чоловіка, він не знав, хто це робить, і тому натиснув на курок.

"Коли замок не вдалось зламати, я розпилив газ, а коли газ розпилився, то вони почали зрізати з двері петлю, і тоді я, на жаль, вимушено вистрілив. Але це була крайня міра. Я попереджав, кричав, що у мене є зброя", — сказав Мартинюк.

Стрілянина в Голосіївському районі: про що повідомлялося раніше

Раніше в Національній поліції України розкрили подробиці стрільби на Голосіївському проспекті 7 липня.

Повідомляється, що власник квартири вистрілив з мисливської рушниці в напрямку поліцейських. Поранений правоохоронець і один цивільний.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, в результаті події поліцейський отримав вогнепальне поранення руки, а інша людина - поранення в обличчя.

читайте такожГолосіївський стрілець у суді розповів, чому відкрив вогонь по поліцейських

У свою чергу родич Київського стрілка розповідає, що у того намагалися відібрати квартиру рейдерським шляхом. Тому чоловік відкрив стрілянину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти