Контрнаступ набирає обертів, ЗСУ завойовують нові позиції - Столтенберг

7 вересня 2023, 12:47оновлено 7 вересня 2023, 14:30
У НАТО заявили, що контрнаступ українських військових вже "приносить плоди".
ВСУ, Столтенберг
Контрнаступ ЗСУ набирає обертів / Колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, Офіс президента

Українські військові проводять успішні контрнаступальні дії і просуваються вперед. Успіхи ЗСУ на фронті помітили навіть у НАТО. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту, повідомляє Sky News.

Він зазначив, що контрнаступ українських військових поступово набирає оберти і "приносить плоди". Однак не варто забувати про те, що ці успіхи українські захисники досягають у важких боях.

"Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, складні бої, але вони змогли прорвати оборонні лінії російських сил. І вони просуваються вперед", - сказав Столтенберг.

відео дня

Контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил триває вже третій місяць. Протягом літа українським військам вдалося значно просунутися на сході та півдні України.

Нещодавно ЗСУ звільнили з важкими боями село Роботине Запорізької області, що дозволило захисникам прорвати першу лінію оборони окупантів.

Однак через щільно вибудувану оборонну мережу росіян, зокрема мінування територій, просування ЗСУ суттєво уповільнене. Крім того, бійці визнають, що загарбники намагаються з боями повертати під контроль втрачені позиції.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти