Конфлікт на кордоні з Білоруссю: у ЗСУ попередили про ризики нової "гарячої точки"

16 листопада 2021, 17:31
Сергій Наєв не виключив провокації з боку Білорусі і РФ в ході їх спільних навчань.
Армія, Білорусь
Армія Білорусі / Reuters

Білорусь і Росія, в ході спільних навчань, можуть влаштувати провокації на кордоні України, заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

В інтерв'ю BBC News Україна він не виключив найближчим часом подальшу інформаційну конфронтацію Білорусі та України, яка відбуватиметься за вказівкою з Москви.

Генерал-лейтенант попередив, що в найближчій перспективі це може мати загрозу "реальних провокацій на кордоні під час подальших спільних навчань".

"Основною небезпекою таких навчань є створення штучних або інспірованих конфліктів на українсько-білоруському кордоні. Іншим небезпечним фактором слід вважати імітацію або демонстрацію повернення російських підрозділів в пункти постійної дислокації після завершення навчань і приховане створення угруповань військ на території Білорусі", - підкреслив український офіцер.

Він також звернув увагу на те, що Росія рішуче налаштована перетворити білоруську територію на свою військову базу.

Наєв додав, що останні події свідчать на готовність керівництва Білорусі йти на поступки Москві з важливих для Росії питань в обмін на економічні преференції та утримання влади.

читайте такожЖивий щит проти РФ: експерт оцінив сценарій перекидання британського спецназу в Україну

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що дії білоруського режиму Олександра Лукашенка з нелегалами на кордоні Польщі відволікають увагу від активності Росії на кордоні з Україною.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - підкреслив він.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти