Коли в Україні почнуть відключати світло: в енергетичному комітеті дали відповідь

9 січня 2024, 14:31
212
У ВРУ розповіли, чи будуть в Україні відключення світла у 2024 році.
Коли в Україні почнуть відключати світло
Коли в Україні почнуть відключати світло / колаж: Главред, фото: УНІАН

Значне зниження температури в Україні може призвести до відключення електроенергії. Українців про це попереджали заздалегідь. Однак чи будуть вони і як скоро це може статися, розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус В ефірі телемарафону, повідомляє ТСН.

Він заявив, що ймовірність введення графіків відключень світла через похолодання в Україні як і раніше зберігається, проте вона досить низька.

За словами Геруса, ця ймовірність залежить від ракетних атак по українській енергосистемі, тому виключати її поки не виходить.

відео дня

"Повністю виключати таке неможливо. Якщо буде масована атака, коли будуть десятки ракет різного типу і дронів летіти по наших енергетичних об'єктах, то якась ймовірність цього існує. Але ми бачимо, що сьогодні майже середина січня і ми обходимося без цього" - повідомив Андрій Герус.

Також він пояснив, що російським загарбникам в будь-якому випадку вже не вдасться так просто вразити енергетичні об'єкти України, як це було, наприклад, в минулому сезоні.

"У нас є певний запас міцності, є певні запаси обладнання", - резюмував він.

Ситуація в енергосистемі України

Нагадаємо, ракетні удари Росії по Україні 29 грудня призвели до пошкодження енергетичної інфраструктури. У Київській, Дніпропетровській, Харківській та інших областях в деяких населених пунктах фіксувалися відключення світла.

Також вранці 2 січня в Києві гриміли вибухи. Голова Київської міської Військової адміністрації Сергій Попко повідомив про роботу сил ППО. Тоді мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що частина об'єктів і житлових приміщень в декількох районах столиці знеструмлені і позбавлені подачі води.

Крім іншого, через наслідки масованої ракетної атаки країни-агресора РФ на початку січня, були пошкодження в мережах "Укренерго" і обленерго в Києві та області. В результаті цього знеструмлені були понад 250 тисяч споживачів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти