Через обстріли РФ залишилися без світла 250 тисяч осіб - "Укренерго"

2 січня 2024, 11:05
Як кажуть фахівці, відновлювальні роботи розпочнуться одразу після оцінки ступеня пошкоджень ремонтними бригадами "Укренерго" та обленерго.
Блекаут, лампочка
Всього через бойові дії та з інших причин без світла вранці 2 січня залишаються 439 населених пунктів / колаж Главред, фото УНІАН

Через наслідки масованої ракетної атаки країни-агресора РФ є пошкодження в мережах "Укренерго" та обленерго в Києві та області. В результаті виявилися знеструмлені понад 250 тисяч споживачів. Про це повідомляється на офіційній сторінці в Facebook "Укренерго".

Всі екстрені відключення електрики пов'язані з обстрілами. Але при цьому диспетчерський центр "Укренерго" використання графіків відключення електроенергії не має наміру використовувати.

Як кажуть фахівці, відновлювальні роботи розпочнуться одразу після оцінки ступеня пошкоджень ремонтними бригадами "Укренерго" та обленерго.

відео дня

Трохи пізніше інформацію про те, що графіків відключень світла не буде, підтвердив Сергій Коваленко - керівник компанії Yasno, яка постачає електрику.

"Щодо світла все загалом "нормально". Графіків ніяких не буде. Потрібен деякий час на відновлення після пошкодження. Велика подяка і вдячність силам ППО, які змогли відбитися від 60+ ракет і 10+ "Кинджалів"", - написав він.

Також відомо, що станом на ранок 2 січня знеструмлено через негоду 14 населених пунктів - усі у Хмельницькій області.

Всього через бойові дії та з інших причин без світла вранці 2 січня залишаються 439 населених пунктів.

Атака РФ на Україну 2 січня

Вранці 2 січня в Україні оголошено повітряна тривога у ряді областей-окупанти запустили крилаті ракети великої дальності типу Х-101/555/55 з бортів стратегічної авіації Ту-95МС з акваторії Каспійського моря.

Згодом серія вибухів прозвучала в Харкові, Києві та інших містах.

Всі подробиці ракетної атаки на Київ по хвилинах, читайте в матеріалі: Ракетний удар РФ: у Києві горить багатоповерхівка, десятки постраждалих, є жертва.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, за попередніми даними, окупанти завдавали ударів по Харкову "кинджалами". Постраждали понад сорок людей. Є і загиблі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти