Київський міст у Чернігові можна відбудувати за пʼять місяців – Тимошенко

20 травня 2022, 11:41
Київський міст у Чернігові можна відбудувати за пʼять місяців – Тимошенко

Зруйнований внаслідок бойових дій Київській міст у Чернігові буде відбудовано, а максимальні терміні відбудови, за попередньою оцінкою, становлять пʼять місяців.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

За словами Тимошенка, в кінці березня міст було пошкоджено російськими окупантами, які скинули на нього авіабомбу.

відео дня

"Саме цим мостом проводилася евакуація та завозилися гуманітарні вантажі. Через його руйнацію місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи", – розповів він.

Наразі розпочаті підготовчі роботи щодо відновлення мосту, який планують відбудувати вже за пʼять місяців. В якості тимчасового рішення буде зведена понтонна переправа, як тільки це буде можливо.

"Міст будемо відбудовувати. Буде наведена понтонна переправа, як тільки знизиться рівень води, бо зараз це зробити неможливо. Сподіваюсь, це станеться за декілька тижнів. Потім почнеться відбудова мосту. Вже є проєкт, є розуміння, що за п’ять місяців активних робіт можна відновити міст. Плюс паралельно існує проєкт ще одного, нового мосту, котрий буде поруч. Якщо тільки виділять фінансування, а ми на це сподіваємося, також зможемо це зробити", – зазначив Тимошенко.

Київський міст у Чернігові можна відбудувати за пʼять місяців – Тимошенко

Тимошенко додав, що відновлення мосту – довга та складна робота, але новий міст дасть можливість жителям Чернігова та області добиратись до Києва з більшим комфортом.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко показав зруйнований Шестовицький міст на Чернігівщині, який також планують відбудовувати.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти