Київ отримав перший з 20 сучасних трамваїв у рамках угоди Мінінфраструктури та ЄІБ

3 вересня 2021, 12:56
154
Всю партію трамваїв моделі К-1т306 планують поставити КП "Київпастранс" вже до початку 2023 року.
Київ отримав перший з 20 сучасних трамваїв у рамках угоди Мінінфраструктури та ЄІБ

Київ отримав новий 3-секційний низькопідлоговий трамвай К-1Т306. Він став першим із 20-ти трамваїв, що планують закупити за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у рамках ініціативи Міністерства інфраструктури України, повідомляє МІУ.

"На оновлення трамвайного парку Києва буде спрямовано 24,9 млн євро кредиту. За ці гроші планується закупити двадцять 3-секційних низькопідлогових трамваїв виробництва ТОВ "ТАТРА-ЮГ". 26-метрові трамваї можуть перевозити близько 300 пасажирів. У вагонах окремо передбачено місця для людей з інвалідністю", - йдеться у повідомленні відомства.

Усю партію трамваїв моделі К-1Т306 планують поставити КП "Київпастранс" вже до початку 2023 року. Перший трамвай для Києва розмістять в Дарницькому депо. Після пусконалагоджувальних робіт він вийде на маршрут на лівому березі.

відео дня

За словами заступниці міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Анни Юрченко, для Міністерства спільна угода з Європейським інвестиційним банком - це можливість започаткувати в Україні якісно новий проєкт, який відповідатиме цінностям безбар’єрності, екоорієнтованості та забезпечення комфорту пасажирів.

"Ми б хотіли, щоб українські міста були більш проактивними у напрямі розвитку електротранспорту, адже це один із ключових кроків до зниження рівень викидів у мегаполісах", – говорить Анна Юрченко.

Кредит на закупівлю трамваїв є частиною проєкту "Міський громадський транспорт України", який підтримує ЄС. Він спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах. Передбачається, що нові трамваї підвищать комфорт пересування жителів та гостей столиці та прискорять перехід до більш енергоефективного та екологічного транспорту.

Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон додав, що кредит ЄІБ на нові трамваї у Києві сприятиме розвитку екологічно безпечного та стійкого транспорту.

"Як представники кліматично-орієнтованого банку ЄС ми віримо, що розвиток ефективної системи міського громадського транспорту – один із найкращих способів боротьби із забрудненням та вирішення питань зміни клімату", – сказав Жан-Ерік де Загон.

Як повідомлялось раніше, у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартував також проєкт City Express для розвитку приміського залізничного сполучення. Для Києва планується закупити 30 приміських електропоїздів виробництва швейцарської компанії Stadler. Ще 30 сучасних поїздів, відповідно до президентської програми, будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти