Київ пожвавився на донбаському напрямку через США – експерт

28 лютого 2021, 04:00
Влада України отримала сигнали від американської сторони, вважає очільник Центру військово-правових досліджень.
Мусієнко поділився думкою, що Київ через США став активніше діяти для врегулювання конфлікту на Донбасі
Українська влада через США стала активніше діяти для врегулювання конфлікту на Донбасі, поділився думкою Олександр Мусієнко / УНІАН

Глава Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що влада України стала активніше йти на дії, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі, через США.

Українська влада хоче, щоб її помітили Штати, розповів експерт Главреду.

Співрозмовник зазначив, що президента Володимира Зеленського та його команду турбує забезпечення нормальних відносин з американською стороною.

відео дня

"...змінилася адміністрація в США та на вищому рівні, між главами США й України, досі не відбулися телефонні перемовини. Тому президент і його команда стурбовані забезпеченням нормальних відносин з США...", – сказав Мусієнко.

На думку експерта, Київ отримав сигнали від американців про проведення сильної політики щодо захисту від Російської Федерації, і, швидше за все, тому пішов на кроки щодо Донбасу.

Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив розпорядження, в якому розписані заходи, спрямовані на відновлення контролю над частиною українсько-російського кордону, розташованої на захопленій бойовиками території Донбасу.

Агресія Росії на Донбасі

  • У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.
  • У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти