Як будували саркофаг над ЧАЕС: у Метінвесті розповіли про складнощі

20 вересня 2021, 15:18
Об'єкт "Укриття" став найбільшою пересувною сталевою конструкцією в світі.
ЧАЕС, укриття, саркофаг
Під час будівництва Укриття / фото: chnpp.gov.ua

При створенні об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС виникали певні складнощі й виклики, але компанія "Метінвест" як один з учасників його будівництва успішно з ними впоралася.

Про це розповів директор з продажу компанії "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко в ефірі програми "Сьогодні ранок вихідний" на телеканалі "Україна 24".

"Це повинна була бути дуже чиста сталь зі зниженим вмістом сірки і фосфору, і це повинна була бути високоміцна сталь, яка витримувала б агресивне середовище. Наші металурги з успіхом впоралися з цим завданням і взяли участь у будівництві об'єкта", – зазначив Ніколаєнко.

відео дня

При цьому він розповів, що об'єкт "Укриття" став найбільшою пересувною сталевою конструкцією в світі.

"Цей об'єкт дуже важливий з точки зору його соціального значення, але він не менш важливий з точки зору його конструкторського значення, що це найбільша пересувна сталева конструкція в світі. "Метінвест" дуже пишається тим фактом, що нам вдалося взяти участь у будівництві даного об'єкта, внести свою лепту у вигляді поставок високоякісної сталі, яку зробили металурги комбінату "Азовсталь", і прокатали частину цього обсягу на комбінаті "Азовсталь", а частину прокатали на нашому італійському заводі", – пояснив Ніколаєнко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти