"Як правильно висвітлювати війну": СБУ отримала доступ до методички ФСБ

5 червня 2022, 12:42
537
Згідно з методичкою, необхідно вигадувати історії успіху на окупованих територіях та плани їхньої післявоєнної відбудови.
'Як правильно висвітлювати війну': СБУ отримала доступ до методички ФСБ
ФСБ розповсюдило методичку "про правильне висвітлення війни" / Прямий, УНІАН

Російські спецслужби розробили методички про "правильне висвітлення спецоперації" в Україні. Доступ до них отримали співробітники СБУ, повідомив речник Артем Дехтяренко.

Співробітники 5-го відділу ФСБ визнали, що росіяни досі не розуміють, чому війна була єдиним способом "вирішення цілей РФ". Вони намагаються знайти нові аргументи, аби виправдати злочини "2-ї армії світу".

У цих методичках окупанти вказують на наслідки, з якими вони зіткнулися після нападу на Україну:

відео дня
  • недовіра до російських ЗМІ навіть в РФ;
  • високий рівень пацифізму серед російської молоді;
  • відсутність підтримки українцями дій російських загарбників.

Вони переконані, що змінити ситуацію допоможуть ролики про "гєроєв асвабадітєлєй", порятунок тварин та возз'єднання розлучених сімей.

"Натомість весь світ зрозумів, що російська армія – ґвалтівники, мародери та воєнні злочинці", - сказав Артем Дехтяренко.

Згідно з методичкою, необхідно вигадувати історії успіху на окупованих територіях та плани їхньої післявоєнної відбудови. Разом з цим ФСБ вимагає відключити всі українські телеканали та транслювати лише російські програми.

"Їм навіть в голову не приходить думка, що жодна пропаганда не зможе змінити ставлення українців до окупантів. Вони на власні очі бачили агітацію бомбами і кулями ... Брехня РФ - це зброя, яка вже вбила не менше людей, як ракети та снаряди", - сказав Артем Дехтяренко.

читайте також"Стратегічний задум": пропаганда РФ змінює риторику на тлі невдач своїх військ в Україні - РНБО

Нагадаємо, рупор Кремля у своїй "передачі" вирішив спародіювати американського лідера, який раніше зазначав, що його країна не бачить планів РФ використовувати ядерну зброю в Україні.

"Джо, а ми й не збираємося бахати по Україні ядерною тактичною зброєю. Якщо ми бахнемо, то стратегічною, і не по Україні зовсім. Тому, Джо, ти себе не заспокоюй", - погрожує пропагандист.

Це далеко не вперше, коли пропагандист РФ загрожує миру і Україні ядерною зброєю.

Також ми розповідали, що пропагандиста Володимира Соловйова, якому анулювали посвідку на проживання в Італії і назавжди заборонили в'їзд в країну, поставив на місце італійський експерт.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти