"Інстаграмні відосики на хліб не намажеш": експерт пояснив, навіщо Зеленському відставка Шмигаля

1 серпня 2021, 00:51
Зеленський потрапив у ту саму пастку, що і Порошенко три роки тому, вважає Віктор Таран.
Шмигаль, Аваков
Аваков був тією фігурою , яка не давала можливості Зеленському звільнити Шмигаля / УНІАН

Змінити главу уряду - прем'єр-міністра Дениса Шмигаля - президент Володимир Зеленський планував давно. Ключова причина - незадовільні економічні та соціальні показники. Однак, зробити цього не міг через нині вже колишнього главу МВС Арсена Авакова. Таку думку в коментарі Главреду озвучив політолог, кандидат наук з державного управління Віктор Таран.

За словами експерта, Зеленський прекрасно розуміє, що "лише креативними відео і пафосними засіданнями Ради національної безпеки та оборони наступні президентські вибори буде виграти непросто".

"На тлі провалу всіх мирних ініціатив на Сході потрібні реальні успіхи в економіці країни. А для цього потрібно, щоб у людей почали рости реальні зарплати і пенсії. Люди повинні бачити, що зростання йде хоча б на тому рівні, як це було за часів попередньої влади. Тобто пенсії повинні зростати хоча б на 500-1000 гривень, а не на 50-60 гривень як зараз", - зазначив Таран.

відео дня

Експерт вважає, що Зеленський потрапив у ту саму пастку, що і Порошенко три роки тому.

"Тоді п'ятому президенту закидали - мову і Томос на хліб не намажеш. Те ж саме зараз можна закинути і Зеленському - велике будівництво та "інстаграмні відосики" на хліб не намажеш", - вважає Таран.

На думку політолога, активність Зеленського в кадрових ротаціях безпосередньо пов'язана з відставкою Авакова.

"Не секрет, що саме глава МВС був тією фігурою, яка не давала можливості Зеленському звільнити Шмигаля. Тому що для формування нового уряду з Аваковим не було голосів у Раді, а формувати новий уряд без Авакова він також не міг, тому що це несло президенту ризики політичної стабільності. Зараз після добровільної відставки останнього руки офісу розв'язані, та Зеленський може нарешті почати кадрові перестановки", - пояснив Таран.

Відставка Авакова з посади глави МВС - про що раніше писав Главред:

  • 13 липня низка українських ЗМІ повідомила, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який з 2014 року безперервно обіймав посаду глави МВС, подав заяву про відставку.
  • 15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Авакова. За відповідне рішення висловився 291 народний обранець на засіданні.
  • 16 липня парламент призначив народного депутата від фракції Слуга народу, голову Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського новим міністром внутрішніх справ. В ході засідання Верховної Ради 16 липня за його призначення проголосував 271 депутат.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти